KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Radarová základna

31/01/07
Středočeský kraj

Informační linka k  záměru radarové základny ve vojenském výcvikovém prostoru Jince.

Středočeský kraj poskytne občanům dostupné informace o záměru radarové základny po telefonu

Středočeský kraj poskytne občanům dostupné informace o záměru radarové základny po telefonu Při jednání se starosty obcí z okolí Brd, velvyslancem USA a zástupci českých ministerstev přislíbil hejtman Středočeského kraje Ing. Petr Bendl, že krajský úřad zřídí informační linku, která lidem poskytne dostupné informace o záměru radarové základny USA ve vojenském výcvikovém prostoru Jince.

„Chceme občanům zprostředkovat dostupné informace o diskutovaném záměru. Rádi bychom tak zamezili zbytečnému šíření fám,“ vysvětlil hejtman Středočeského kraje Ing. Petr Bendl, s tím že prostřednictvím telefonní linky se lidé budou moci dozvědět vše, co zaznělo na jednání se starosty. „Vycházet budeme výhradně z informací, které doposud uvolnily Velvyslanectví USA v ČR, Ministerstvo zahraničních věcí, Ministerstvo obrany a Armáda ČR,“ doplnil hejtman.

Od středy 31. ledna 2006 od 8.00 hodin bude možné získat dostupné informace o záměru USA vybudovat v ČR radarovou základnu na telefonním čísle Informačního střediska Krajského úřadu Středočeského kraje – 257 280 840.

Informační linka bude k dispozici:

pondělí až čtvrtek 8.00 až 17.00 hodin
pátek 8.00 až 16.00 hodin