KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Středočeský kraj jednal s pražským magistrátem o problematice odvozu zeminy z velkých staveb v Praze

14/02/08
Středočeský kraj

(8.2.2008)

 V budově KÚ Středočeského kraje se ve čtvrtek 7. února uskutečnilo jednání k problematice odvozu zeminy z velkých staveb v Praze na skládky ve Středočeském kraji. Jednání se zúčastnili Karel Vyšehradský, náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast dopravy a integrovaného záchranného systému, ředitel odboru dopravy Magistrátu hlavního města Prahy Ing. Jan Heroudek a představitelé dotčených obcí Středočeského kraje – Roztok u Prahy, Černošic, Velkých Přílepů a Klíčan.

„Získali jsme příslib Magistrátu hlavního města Prahy, že  s ohledem na nadměrné zatížení středočeských silnic II. a III. tříd se pokusí nalézt vhodnější trasy, snížit tonáž nákladních vozů či případně využít alternativní způsob přepravy např. formou odvozu zeminy po železnici,“ řekl po jednání Karel Vyšehradský, náměstek hejtmana Středočeského kraje pro oblast dopravy a integrovaného záchranného systému.

Na schůzce byla současně projednána možnost opravy středočeských silnic poškozených touto přepravou. Další koordinační schůzka se uskuteční v příštím týdnu.

Zařazeno v Novinky