KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Výstavu Jak se žije ve Středočeském kraji? uvidí Středočeši na deseti místech kraje

18/04/08
Středočeský kraj

(16.4.2008)

 Hejtman Středočeského kraje Ing. Petr Bendl a Ing. Vilém Žák, náměstek hejtmana pro životní prostředí, zemědělství a informatiku, vás zvou na populárně-naučnou výstavu s názvem „Jak se žije ve Středočeském kraji?“. Vernisáž se uskuteční dne 22. dubna 2008 od 11.00 hodin v Regionálním muzeu v Jílovém u Prahy.

Cílem výstavy je představit vybrané prvky z oblasti ochrany životního prostředí Středočeského kraje formou mapových „vrstev“, které doprovázejí texty, fotografie, schémata, trojrozměrné předměty (např. model čistírny odpadních vod či pasivního domu, ukázky předmětů vyrobených z recyklovaných odpadů apod.) a výchovné hry pro nejmenší návštěvníky.

„Účastníci budou mít jedinečnou příležitost dozvědět se množství zajímavých informací z oblasti ochrany přírody a krajiny, ochrany ovzduší, nakládání s odpady, vodního hospodářství snadno přístupnou formou,“ přiblížil smysl výstavy Ing. Vilém Žák. Další informace z oblasti ochrany životního prostředí, na které již na výstavě nezbylo místo, budou uvedeny ve sborníku, jenž bude návštěvníkům k dispozici.

Výstava je putovní a potrvá do prosince 2010. Její expozice bude představena minimálně na 10 místech kraje, především v krajských muzeích. V Regionálním muzeu v Jílovém u Prahy můžete tuto výstavu navštívit od 22. dubna do 15. června 2008.

Zařazeno v Aktuálně