KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Cyklistům na Rakovnicku slouží nové kilometry cyklostezek

04/07/08
Středočeský kraj

4.7.2008

Osmdesátikilometrová „cyklodálnice“ Greenway Berounka – Střela se ve čtvrtek dočkala zprovoznění části mezi Městečkem a Křivoklátem. Tento úsek totiž doposud mohli cyklisté absolvovat pouze po silnici. Otevření úseku, jehož realizaci si vzaly na starost Lesy České republiky, se zúčastnil náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí,územního a stavebního řízení, zemědělství a informatiky Ing. Vilém Žák.

Slavnostní otevření se konalo poblíž požární zbrojnice v Městečku a potom se cyklisté vydali na trať vedoucí podél Rakovnického potoka, přejeli přes lávku a pokračovali dále lesem po úplně nové cestě až ke křivoklátskému areálu U Kolečka.

V sobotu 5. července 2008 v 10.45 hod. bude na nádraží v Kolešovicích turistům představena  druhá tematická cyklotrasa na Rakovnicku. Nese stejný název jako železnice vedoucí z Lužné do Kolešovic – „Kolešovka“. Cyklotrasu představí cestujícím parního vlaku Martin Dvořák, starosta Kolešovic, a Radomír Dvořák, ředitel Rakovnicko o. p. s.

 Přímo na kolešovickém nádraží bude pro příznivce turistiky připraven informační a prospektový servis z Rakovnicka a Kraje chmele. Trasa je značená klasickými cykloznačkami, na kterých je umístěna modrá mašinka. Vede po číslovaných cyklotrasách 8166 z Kolešovic do Přílep, 8165 z Přílep do Kněževsi a 8168 z Kněževse do Lužné k železničnímu muzeu.

Trasa je dlouhá celkem 17 kilometrů a střídavě probíhá po silnicích nižší třídy, polních a lesních komunikacích. Cykloturisté, kteří se chtějí jednak projet na kole a kromě toho také svézt parním vláčkem mohou využít přepravu kol zdarma ve služebním vagónu Kolešovky.

Zařazeno v Aktuálně