KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Hejtman s ministry předal stuhy a diplomy na Vesnici roku 2008

28/07/08
Středočeský kraj

25.7.2008

Hejtman Středočeského kraje Ing. Petr Bendl předal ve čtvrtek 24. července 2008  v 17.00 hod. na Obecním úřadě v Petrovicích  ocenění  ve formě stuh a diplomů v rámci krajského kola soutěže Vesnice roku 2008. Slavnostnímu ocenění byli přítomni 1. místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj ČR Jiří Čunek a ministr zemědělství Ing. Petr Gandalovič.

Cílem soutěže Vesnice roku je propagace malých obcí a povzbuzení jejich obyvatel k aktivní účasti na rozvoji svého domova. Do letošního 14. ročníku soutěže se přihlásilo celkem 49 obcí.

Po hlasování krajská komise jednomyslně rozhodla, že na 1. místě se v krajském kole soutěže Vesnice roku 2008 ve Středočeském kraji umístila obec Petrovice z okresu Příbram, která získala Zlatou stuhu a postupuje do celostátního kola.

Předány byly následující stuhy:
Modrou stuhu za společenský život získala obec Lány z okresu  Kladno; Bílá stuha za činnost mládeže bude předána obci Sudovo Hlavno z okresu Praha-východ, Zelená stuha za péči o zeleň a životní prostředí obci Blažejovice z okresu Benešov a Oranžová stuha za spolupráci obce a zemědělského subjektu obci Kamberk z okresu Benešov.

Hejtman se akce zúčastnil v rámci letního putování po malých obcích – Středočeský venkov-místo pro život 2008. Od 19.00 hod. pak začal v Petrovicích Hejtmanský folkový večer.

Zařazeno v Aktuálně, Novinky