KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Ekofilm 2008

30/09/08

Letošní 34. ročník Ekofilmu se uskuteční od pondělí 6. 10. do neděle 12. 10. 2008 bude probíhat v Českých Budějovicích a v Českém Krumlově.

Ekofilm vznikl v roce 1974 v Ostravě a dnes je vůbec nejstarším filmovým festivalem svého druhu v Evropě. Od roku 2000 je členem mezinárodního sdružení festivalů o životním prostředí ECOmove International se sídlem v Berlíně.

V současné době festival nabízí, kromě promítání soutěžních i nesoutěžních filmů, i širokou platformu pro diskuze, přednášky, besedy, work shopy na témata životního prostředí a přírodního a kulturního dědictví. Už dvanáct let se koná v jižních Čechách, ve městech České Budějovice a Český Krumlov.

Letošní 34. ročník Ekofilmu se uskuteční od pondělí 6. 10. do neděle 12. 10. 2008. Od pondělí 6. 10. do čtvrtka 9. 10. bude probíhat v Českých Budějovicích v kině Kotva a na Přírodovědecké fakultě Jihočeské univerzity. Od pátku 10. 10. do neděle 12. 10. se přestěhuje do Českého Krumlova, kde bude mít zázemí v Městském divadle a některé akce se budou konat v kině J&K a sálech Prelatury.

V tomto roce bude již podruhé součástí festivalu Kinematovlak, který se stane významnou, samostatnou součástí programu. Díky němu se Ekofilmu budou moci zúčastnit školy a další zájemci i v jiných městech Jihočeského kraje. Od kinematovlaku bude také letošní ročník slavnostně „vypraven” v pondělí 6. 10. v 17 hodin na nádraží v Třeboni, za účasti „výpravčího” a „průvodčího” celého Ekofilmu, Jaroslava Duška a významných „cestujících”, představitelů zúčastněných jihočeských měst, festivalu a jeho partnerů. V Třeboni bude kinematovlak stát do úterý 7. 10., ve středu a ve čtvrtek, 8. a 9. 10. přejede do Veselí nad Lužnicí, v pátek 10. 10. pak bude v poslední stanici, v Boršově, kde se zdrží do soboty. Ve vlaku se uskuteční dopolední a odpolední promítání pro školy, podvečerní a večerní hodiny jsou rezervovány pro veřejnost. K vidění budou zajímavé filmy a besedy s jejich tvůrci.

Více najdete na:   http://www.ekofilm.cz/

Zdroj: www.enviweb.cz

 

Zařazeno v Aktuálně