KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Delší lhůty realizace projektů Programu rozvoje venkova žadatelům usnadní financování

12/01/09
MZe ČR

Tisková zprávaPraha, 9. ledna 2009 

V reakci na současný ekonomický vývoj ministerstvo zemědělství prodloužilo lhůtu na realizaci projektů Programu rozvoje venkova. Prodloužená lhůta poskytne žadatelům větší manévrovací prostor k finančnímu řízení celého podniku a k možnému vyřešení zhoršeného cash flow, které by za stávajících podmínek ohrozilo dokončení řady projektů.
Lhůta realizace projektu, tedy lhůta, ve které musely být žadatelem uhrazeny veškeré náklady související s projektem, byla ve všech opatřeních PRV (kromě inovativních projektů) stanovena na 18 měsíců od data podpisu Dohody mezi žadatelem a Státním zemědělským intervenčním fondem, platební agenturou.
„V dnešní ekonomicky napjaté době může být původní osmnáctiměsíční lhůta velmi obtížně splnitelná, zvlášť v případech, kdy se žadatelům zhoršují vlastní finanční toky k předfinancování projektů,“ vysvětluje ministr Gandalovič. “Proto jsem schválil změnu podmínek pro získání dotace a tato lhůta byla prodloužena o šest měsíců, tedy na celkové dva roky.“
Prodloužení lhůty realizace projektu na 24 měsíců bude platit pro všechna projektová opatření Programu rozvoje venkova, a to nejen pro žádosti, jež budou registrovány od příštího kola příjmu žádostí, ale i pro všechny projekty, které jsou již v současné době realizovány.
 
Petr Vorlíček
tiskový mluvčí MZe

Zařazeno v Aktuálně