KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Ministr Gandalovič vítá rozhodnutí soudu ve věci tendrů Lesů ČR

18/02/09
MZe ČR

Tisková zprávaV Praze dne 17. února 2009

Zamítnutí žalob 16 lesnických firem proti rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), o kterém dnes rozhodl brněnský krajský soud, ministr zemědělství Petr Gandalovič přivítal. Soud potvrdil stanovisko antimonopolního úřadu, podle kterého s. p. Lesy ČR musí vypisovat výběrová řízení na lesnické práce.
 
„Pozitivní na verdiktu krajského soudu je, že potvrzuje správnost současné praxe Lesů ČR při zadávání zakázek na práce v lesích,“ zhodnotil dnešní rozhodnutí ministr zemědělství Petr Gandalovič a dodal: „V dnešní složité ekonomické situaci je pro celý lesnický sektor důležité, že nedošlo k narušení kontinuity zadávání zakázek ze strany Lesů ČR.“
 
Postupné řešení těchto problematických otázek z minulosti, ke kterému nynější vedení MZe i LČR aktivně napomáhá, má velký význam i v širší perspektivě protikrizových plánů pro českou ekonomiku.
 
Antimonopolní úřad rozhodl, že s. p. Lesy ČR, který ale nebyl v dnešním sporu žalován, je povinen postupovat podle zákona o zadávání veřejných zakázek a musí vypisovat výběrová řízení na lesnické práce. Právě tuto nutnost napadly lesnické firmy ve svých žalobách, soud však potvrdil stanovisko antimonopolního úřadu.
 
 
Petr Vorlíček
tiskový mluvčí MZe

Zařazeno v Novinky a akce