KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Eurokomisařka Mariann Fischer Boel v Praze

13/03/09

Praha, 12. března 2009, TZ CZ PRES – Dnes a zítra je na návštěvě Prahy eurokomisařka pro zemědělství a rozvoj venkova Mariann Fischer Boel. Hlavní náplní návštěvy eurokomisařky je Konference kvality zemědělských produktů a potravin, kterou spolu s ministrem zemědělství Petrem Gandalovičem zahájí.

V Praze 12. 3. 2009

Dnes a zítra je na návštěvě Prahy eurokomisařka pro zemědělství a rozvoj venkova Mariann Fischer Boel. Hlavní náplní návštěvy eurokomisařky je Konference kvality zemědělských produktů a potravin, kterou spolu s ministrem zemědělství Petrem Gandalovičem zahájí.

V rámci návštěvy stihne eurokomisařka i přednášku na České zemědělské univerzitě na téma dopady finanční krize na agrární sektor v EU. Setká se se studenty a bude s nimi diskutovat o aktuálních zemědělských tématech a náhledu na ně z pohledu EK.

V průběhu pátečního dne pak Mariann Fischer Boel navštíví Středisko ekologické výchovy v Toulcově dvoře. Zde shlédne ukázku ekologického výukového programu a mateřského centra. Posléze si prohlédne areál včetně hospodářského dvora.

Výstupy konference kvality by se měly stát podkladem pro Sdělení k politice kvality, které chce EK vydat letos v květnu. Politika kvality je zároveň jednou z priorit předsednictví.

kontakt: Tereza M. Dvořáčková, tisková mluvčí Ministerstva zemědělství ČR
pro předsednictví ČR v Radě EU
tel.: +420 221 813 063, GSM: +420 737 213 030; e-mail: tereza.dvorackova@mze.cz
 

Zařazeno v Aktuálně