KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Regionální spolupráce s AV ČR

25/03/09
Ing. Lenka Šplíchalová / Infovenkov

Na akademické půdě rekapitulovali zástupci organizací dosavadní regionální spolupráci, perspektivy a nové možnosti v oblasti vědy a výzkumu, rozvoje regionů a vzdělanosti v podmínkách Evropské unie.

Akademie věd podporuje výzkum v Pardubickém kraji
Pardubice, Praha – Pracovní setkání představitelů Akademie věd ČR, Pardubického kraje a Sdružení obcí Orlicko se konalo ve středu 18. března 2009 v pražské vile Lanna. Na akademické půdě rekapitulovali dosavadní regionální spolupráci, perspektivy a nové možnosti v oblasti vědy a výzkumu, rozvoje regionů a vzdělanosti v podmínkách Evropské unie.
„Každoročně při této příležitosti posuzujeme spolupráci mezi Akademií věd ČR a Pardubickým krajem, která funguje oficiálně od roku 2006,“ uvedl radní Petr Šilar, který má na starosti koordinaci projektů. Dodal, že Pardubický kraj jako jediný v České republice podepsal takovýto dokument. Dohodě s krajem však předcházela smlouva akademie se Sdružením obcí Orlicko. Radní s potěšením konstatoval, že z původního regionu v povodí Orlice se spolupráce rozšířila dál do Pardubického kraje.
Pracovníci akademie se díky smlouvě s krajem a sdružením Orlicko podílejí na více jak 15 projektech v regionu. „Zvláště jeden záměr je důležitý, a to  především pro Hlinecko,“ dodal Šilar.  Pracovníci ústavu experimentální botaniky budou zjišťovat  ovlivnění kvality vody v nádrži Hamry, která je zdrojem pitné vody. Podle Šilara se jedná o unikátní metodu a výsledky budou sloužit přímo v praxi.
Zdroj: TZ Pardubického kraje 
 

Zařazeno v Zemědělský výzkum