KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Stánek Východní Moravy

11/06/09
Ing. Lenka Šplíchalová / Infovenkov

Dvouměsíční IC tour po českých a moravských městech se blíží do finále.

Stánek Východní Moravy se naposledy otevře 12. června v Pelhřimově. Na stánku se kromě propagačních tiskovin objeví slivovice od Jelínka, víno z vinařství Ditrichstein, frgály z Pekařství Valašské frgály z Velkých Karlovic a mošty v biokvalitě z Hostětína.
Všechny dosud uspořádané výjezdy byly velmi vydařené. Naposledy se Východní Morava prezentovala v Hradci Králové a v Pardubicích – a předtím v Blansku, ve Frýdku-Místu a Českém Těšíně. Ohlédněme se nyní ještě za posledními dvěmi zastávkami, tj. v Hradci Králové a Pardubicích. „Například v Pardubicích byl největší zájem o mapu zážitků a zájemci si rozebrali také všechny materiály týkající se gastronomie. Během ochutnávky regionálních specialit se lidé vyptávali na recepty na tradiční frgály a škvarkové vdolečky,“ uvedla ředitelka Centrály cestovního ruchu Východní Moravy Dana Daňová. V Hradci Králové stál stánek Východní Moravy přímo na náměstí, kde sídlí informační centrum. Zájemců chodilo ještě více než v Pardubicích a zajímali se hlavně o oblast Slovácka a Valašska. Z tiskových materiálů měly největší úspěch mapky, letáčky zaměřené na gastro, průvodce Barum Rally Zlín a katalogy výrobků z Distillery land Rudolfa Jelínka. Kromě IC tour připravila Centrála cestovního ruchu Východní Moravy pro letošní rok řadu produktů výrazně podporujících domácí cestovní ruch. Patřila mezi ně například nabídka školních výletů po Baťově kanále – Vzhůru na palubu! Do začátku hlavní turistické sezony byly výrazně přestavěny webové stránky www.vychodni-morava.cz a jsou průběžně doplňovány o novou funkcionalitu – on-line rezervační systém ubytování. Všechny tyto kroky a mnohé další mají přinést jedno – podporu domácí turistiky a zmírnění dopadů ekonomické recese.
Zdroj: Portál Zlínského kraje

Zařazeno v Novinky