KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Péče o volně žijící živočichy

16/03/10
Ing. Lenka Šplíchalová / Infovenkov

Správa KRNAP radí lidem, jak pomáhat zvířatům v nouzi.

Správa Krkonošského národního parku (KRNAP) vydala brožuru nazvanou Péče o volně žijící živočichy, ve které se lidé dozvědí, jak mohou pomoci zvířatům v nouzi. Publikaci park nabídne na různých ekologických akcích, dostanou ji také města a obce v regionu, případně si ji lidé mohou stáhnout na www.krnap.cz. Příručka obsahuje informace, jak pomoci jednotlivých skupinám živočichů. "Čtenáři se dozví, jaká hnízdní budka vyhovuje sýkorám, jaká rehkům nebo také netopýrům či čmelákům. Součástí brožury jsou také nákresy ke zhotovení těchto budek," uvedl Radek Drahný ze Správy KRNAP. Lidé v publikaci najdou také právní předpisy či kontakty na organizace nabízející pomoc zvířatům v nouzi, např. na Útulek pro poraněná divoká zvířata ve Vrchlabí.
Brožura, která vyšla v nákladu tisíc kusů, vznikla v rámci česko-polského ekovýchovného projektu pro gymnaziální mládež. Projekt za několik stovek tisíc korun má podporovat tvorbu nových ekologických a výchovných programů a pomoci zlepšit materiální vybavení a zázemí pro práci oddělení environmentální výchovy na území Krkonoš.
Publikace Imricha Dioszegiho zde 
Zdroj: Královehradecký kraj

Zařazeno v Aktuálně