KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

MUDr. Rath v mělnickém muzeu

16/06/10

Návštěva hejtmana MUDr. Davida Ratha v mělnickém muzeu 15.6.2010 Název fotky: Muzeum se může pochlubit historickými hradbami a krásnou vyhlídkou, kterou ocenil také středočeský hejtman MUDr. David Rath. plná velikost   Regionální muzeum v Mělníku se díky podpoře Středočeského kraje rozvíjí. O problémech a vývoji muzea se při příležitosti návštěvy a prohlídky objektu zajímal hejtman Středočeského […]

Návštěva hejtmana MUDr. Davida Ratha v mělnickém muzeu

15.6.2010

Název fotky: Muzeum se může pochlubit historickými hradbami a krásnou vyhlídkou, kterou ocenil také středočeský hejtman MUDr. David Rath.

 

Regionální muzeum v Mělníku se díky podpoře Středočeského kraje rozvíjí. O problémech a vývoji muzea se při příležitosti návštěvy a prohlídky objektu zajímal hejtman Středočeského kraje MUDr. David Rath, který se při neformálním setkání seznámil také s širokým programem muzea.  

 

Snaha vedení Středočeského kraje zlepšovat muzeum je dlouhodobější. Muzeum se v roce 2003 stalo příspěvkovou organizací kraje. Ten také loni ze svého rozpočtu nově zrekonstruoval konzervátorské dílny, kde se uchovávají sbírkové předměty. Zajímavostí je také muzejní kavárna, která láká i příjemným posezením na historických hradbách.

Návštěvníky určitě potěší stálá expozice s vinařskou tématikou a s ochutnávkou kvalitního českého vína. Originální zajímavostí je bezpochyby přehlídka historických kočárků a výstava Staré mechanické hračky. K muzeum také patří Skalní obydlí ve Lhotce. Do pískovcových skalních bloků jsou vytesané nejen sklaní byty, ale také hospodářské prostory, například chlévy a sklepy.

Zařazeno v Aktuálně