KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

VIZE Českého zemědělství po roce 2010

01/06/10

Ministr Šebesta představil Vizi českého    zemědělství po roce 2010 27.5.2010 Tisková zpráva – Ministr zemědělství Jakub Šebesta dnes na tiskové konferenci představil Vizi českého zemědělství po roce 2010, kterou vytvořila Skupina pro strategické otázky v zemědělství. Do tvorby vize byly zapojeny nejen odborné útvary Ministerstva zemědělství, ale také široký okruh nevládních organizací, akademická sféra, […]

Ministr Šebesta představil Vizi českého

 

 zemědělství po roce 2010

27.5.2010

Tisková zpráva – Ministr zemědělství Jakub Šebesta dnes na tiskové konferenci představil Vizi českého zemědělství po roce 2010, kterou vytvořila Skupina pro strategické otázky v zemědělství.

Do tvorby vize byly zapojeny nejen odborné útvary Ministerstva zemědělství, ale také široký okruh nevládních organizací, akademická sféra, představitelé regionů a politické reprezentace. „Zemědělství je klíčovým sektorem národního hospodářství, který v posledních letech čelí řadě nelehkých výzev a úkolem pracovní skupiny bylo najít na ně odpovídající řešení,“ řekl ministr zemědělství Jakub Šebesta.

„Vize českého zemědělství po roce 2010“ je výsledkem konsenzu odborníků, kteří se na jejím vypracování podíleli. „Jedná se o velmi realistickou analýzu zemědělství a souvisejících oborů. Z analýzy následné diskuze v pracovních týmech a strategické skupině pak vycházejí obecné i specifické vize pro zemědělský sektor. Realizace jednotlivých vizí je dlouhodobou záležitostí a vyžádá si konkrétní strategie a opatření,“ uzavřel ministr Šebesta.

Dita Vrbová
tisková mluvčí MZe

Přílohy

Zařazeno v Rostlinná výroba