KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Informace z Posázaví

26/07/10

  TISKOVÁ ZPRÁVA            Víte, co se právě děje v Posázaví?   Prázdniny ukončují svůj první měsíc a společnost Posázaví o.p.s. nezahálí ani v těchto prázdninových dnech. Jdeme do finiše s realizací projektu Multimediálně z domova i kanceláře do Posázaví. Během měsíce srpna se můžou příznivci naší krásné přírody v Posázaví těšit na DVD, které je provede krajinou Posázaví. […]

 

TISKOVÁ ZPRÁVA

        

 

Víte, co se právě děje v Posázaví?

 

Prázdniny ukončují svůj první měsíc a společnost Posázaví o.p.s. nezahálí ani v těchto prázdninových dnech. Jdeme do finiše s realizací projektu Multimediálně z domova i kanceláře do Posázaví. Během měsíce srpna se můžou příznivci naší krásné přírody v Posázaví těšit na DVD, které je provede krajinou Posázaví. Projekt mapování kulturních památek se blíží ke svému konci a děti se již mohou těšit na své „Posázavské kukátko aneb …“. V projektu vlídná nádraží dokončujeme studii využití vlakového nádraží v Týnci nad Sázavou a studii využití vlakové zastávky v Poříčí nad Sázavou.

 

Nezapomínáme ani na webové stránky společnosti, jelikož jsou jedním ze stěžejních informačních zdrojů, které využíváme směrem k partnerům, obyvatelům regionu i návštěvníkům, kteří do regionu Posázaví zavítají. Cestovní ruch je již od letošního roku samostatně na www.posazavi.com, kde se nám podařilo zpřehlednit veškeré aktuální informace z regionu, kalendář akcí a i služby, které zde podnikatelé nabízejí. Nevěříte? Podívejte se. Zdali tam chybí Vaše akce či služba, neváhejte se ozvat, žádnou spolupráci neodmítáme.

 

A co se děje v místní akční skupině? Vše se dozvíte na leader.posazavi.com. zde jsou samostatně a přehledně uvedeny informace o rozvoji regionu Posázaví. Zda zde najdete vše, co hledáte, to nám jistě povíte právě vy. Co vše zde najdete? Zrealizované projety v rámci Strategického plánu Leader, aktuální informace o projektech, které se připravují či realizují, statistické údaje o regionu, grafy nebo mapy. Najdete zde i informace o partnerských projektech, které realizujeme spolu s místní akční skupinou Rakovnicko nebo spolu s partnery z regionu Posázaví.

 

A jak to vypadá s rozdáváním dotací? Nebojte, letos je sice už vše rozdáno, ale již se připravujeme na rok 2011. Ten je tu totiž za chvíli a my Vás budeme zanedlouho informovat, kolik peněz budeme rozdávat příští rok, v jakých opatřeních a za jakých podmínek budete moci žádat. Vypadá to, že se nám podařilo prosadit mnoho z požadavků, které byly vzneseny na červnové konferenci o spolupráci v Posázaví. Kdo tam byl, může následně posoudit, jak moc jsme byli úspěšní. Vše bude během září projednáno na programovém výboru místní akční skupiny a pak najdete informace právě na našich webových stránkách v sekci MAS – Projekty Leader v rubrice Leader 2007-2013. A kdybyste se v tom náhodou na poprvé neorientovali, stačí nás kontaktovat. Veškeré kontakty naleznete též na našich webových stránkách, jsme vám k dispozici telefonicky i e-mailem. Nebo si domluvte osobní schůzku, každému rádi poradíme, nasměrujeme. Od toho jsme tu – pro Vás, pro Posázaví. A pokud máte zájem se zapojit více, novým a aktivním partnerům se nebráníme, přijďte mezi nás.  

 

Bohunka Zemanová

 

 

Kontakt pro další informace:

Bohuslava Zemanová, e-mail: zemanova@posazavi.com, tel. 723 881 081

 

Obecně prospěšná společnost Posázaví – www.posazavi.com

Obecně prospěšná společnost Posázaví (Posázaví o.p.s.) vznikla v březnu roku 2004. Ve spolupráci se svazky obcí, orgány samosprávy, podnikatelskými subjekty a neziskovými organizacemi usiluje o rozvoj a propagaci Posázaví jako místa s vysokým turistickým potenciálem a zároveň místa pro kvalitní život obyvatel regionu.