KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Pivo, regionální potraviny a restaurace s českými specialitami v Berlíně

31/01/11

Češi na Grüne Woche: pivo, regionální potraviny a restaurace s českými specialitami 21.1.2011 Tisková zpráva – Ministr Ivan Fuksa se zúčastnil zahájení veletrhu Grüne Woche v Berlíně. Mezinárodní akce má velmi dlouhou tradici, letos se již koná 76. ročník. Je to jedna z nejvýznamnějších potravinářských a zemědělských výstav na světě, na které se v Berlíně […]

Češi na Grüne Woche: pivo, regionální potraviny a restaurace s českými specialitami

21.1.2011

Tisková zpráva – Ministr Ivan Fuksa se zúčastnil zahájení veletrhu Grüne Woche v Berlíně. Mezinárodní akce má velmi dlouhou tradici, letos se již koná 76. ročník. Je to jedna z nejvýznamnějších potravinářských a zemědělských výstav na světě, na které se v Berlíně opět sešel velký počet vystavovatelů i návštěvníků, ale i příležitost k jednáním s resortními kolegy ministry a odborníky. Česká republika zde má tradičně svou národní expozici.

Ministr Fuksa měl původně dnes dopoledne jednat s německou rezortní kolegyní Ilse Aignerovou mimo jiné o problémech s dioxinem. „ Vzhledem k tomu, že je to velké a důležité téma, které si zaslouží větší prostor pro jednání, si paní ministryně i přes velkou zaneprázdněnost v rámci veletrhu vyhradila hodinu na schůzku v podvečerních hodinách,“ sdělil ministr Fuksa.

IQWČeský ministr zemědělství se i s ostatními rezortními kolegy shodli na tom, že je třeba ještě efektivněji využívat kontrolní mechanismy, aby byli spotřebitelé co nejrychleji informováni o možném nebezpečí.

Kromě tradiční prezentace pivovarů a nabídky českého piva se v letošním roce na veletrhu účastní i výrobci regionálních potravin. Velkým lákadlem pro návštěvníky je prezentace české gastronomie s nabídkou typických českých specialit ve stylové restauraci.

 „Tato forma prezentace v minulosti v české expozici chyběla a  představuje se poprvé.  Náš stánek s restauraci je nejen skvělou příležitosti k propagaci českých potravin, ale v porovnání s expozicemi dalších zemi je poměrně originální, a budí tak velký zájem“, sdělil ministr Ivan Fuksa.

Ministerstvo zemědělství organizuje na veletrhu národní expozice už od roku 1955. V roce 2005 byla Česká republika oficiálním partnerem, partnerskou zemí pro tento rok se stalo Polsko. Také letos se naše expozice nachází opět v hale č.10.2.

Tereza M. Dvořáčková
tisková mluvčí MZe

Zařazeno v Podniky, trhy