KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Reakce na článek v MF Dnes – Regionální potravina

31/01/11

Regionální potravina je soutěž vyhlašovaná Ministerstvem zemědělství, letošní ročník odstartuje na jaře 19.1.2011 Tisková zpráva – reakce na článek v MF Dnes Dne 19. 1. v článku „O certifikát Regionální potravina bojuje 63 výrobků“ MF Dnes chybně zaměnila dvě různé soutěže potravinářských výrobků. Přestože v titulku i v textu opakovaně používá název Regionální potravina, s největší pravděpodobností článek pojednával […]

Regionální potravina je soutěž vyhlašovaná Ministerstvem zemědělství, letošní ročník odstartuje na jaře

19.1.2011

Tisková zpráva – reakce na článek v MF Dnes

Dne 19. 1. v článku „O certifikát Regionální potravina bojuje 63 výrobků“ MF Dnes chybně zaměnila dvě různé soutěže potravinářských výrobků. Přestože v titulku i v textu opakovaně používá název Regionální potravina, s největší pravděpodobností článek pojednával o soutěži Potravinářský výrobek Středočeského kraje. Vyhlašuje ji Středočeský kraj a mohou se do ní přihlásit pouze podnikatelé ze Středočeského kraje.

Naproti tomu do soutěže Regionální potravina se zapojují výrobci ze všech regionů České republiky kromě Prahy. Tomu odpovídá i velký zájem o účast, například loni zemědělci a výrobci přihlásili do soutěže o Regionální potravinu 943 produktů, 71 z nich získalo právo nosit certifikát. Letošní ročník Regionální potraviny však zatím neodstartoval, proto ani nemůže mít vítěze v žádném z krajů.

Ministerská a krajská soutěž mají také jiná pravidla a jiné kategorie. Informace o soutěži Regionální potravina jsou na adrese www.regionalnipotravina.cz.

Tereza M. Dvořáčková
tisková mluvčí MZe

Zařazeno v Aktuálně