KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Zajímavé publikace

17/01/11
Ing. Lenka Šplíchalová / Infovenkov

Elektronické verze publikací z Ekologického institutu Veronica.

Domovní čistírny odpadních vod
Publikace nabízí základní informace o čištění odpadních vod jednotlivých či menších skupin domů. Porovnány jsou domovní strojní (balené) a domovní kořenové čistírny odpadních vod. Čtenáři se dozví o legislativním rámci, základních pojmech a principech přírodního čištění odpadních vod, využívání vyčištěných odpadních vod, vsakování a bezodtokových systémech. Publikaci zpřehledňují názorné nákresy, fotografie a mile doplňují ilustrace Rostislava Pospíšila.
Publikace zde
 
Přírodní čištění vody
Doplněné a aktualizované vydání původního titulu „Voda a krajina“. Publikace nabízí základní informace o přírodním čištění povrchových a odpadních vod a představuje modelový příklad – obecní kořenovou čistírnu odpadních vod v Hostětíně. Vymezeny jsou základní pojmy a principy přírodního čištění odpadních vod, text doplňují četné fotografie, tabulky a nákresy, prostor je věnován i častým otázkám a odpovědím. Publikaci doporučujeme všem, kteří uvažují o přírodním čištění vody ve své obci nebo v její části. Inspiraci najde i odborná veřejnost.
Publikace zde
• Co od nás ODPADne
Nevíte co s množstvím odpadů, které se vám doma hromadí? Zajímalo by vás, jak množství odpadů snížit? Přečtěte si publikaci z cyklu Malé velké rady. Zjistíte, že nejdůležitější je prevence. Dozvíte se, jak vzniku odpadů předcházet, jak s odpadem co nejlépe nakládat a jaká jsou využití zdánlivě nepotřebných věcí a materiálů.
Publikace zde

Další informace zde

Zdroj: Portál Veronica, ekologický institut

Zařazeno v Aktuálně