KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Středočeský kraj neobjednal některé autobusové spoje

14/02/11

Seznam neobjednaných autobusových spojů na území Středočeského kraje 31.1.2011  Vedení Středočeského kraje bylo vládními škrty přinuceno k redukci dotací  na veřejnou autobusovou dopravu.  Při jednáních s autodopravci o úpravě jízdních řádů, bylo pro Středočeský kraj prioritou zachování školních autobusů a spojů zajišťujících přepravu pracujících v období ranní a odpolední špičky. Kráceny jsou tak dotace pouze na nevytížené linky, […]

Seznam neobjednaných autobusových spojů na

území Středočeského kraje

31.1.2011

 Vedení Středočeského kraje bylo vládními škrty přinuceno k redukci dotací  na veřejnou autobusovou dopravu.

 Při jednáních s autodopravci o úpravě jízdních řádů, bylo pro Středočeský kraj prioritou zachování školních autobusů a spojů zajišťujících přepravu pracujících v období ranní a odpolední špičky. Kráceny jsou tak dotace pouze na nevytížené linky, nebo takové, které jedou souběžně ve stejný čas a stejnou trasu jako železnice.

 Ke změně jízdních řádů dojde od 1. 2. 2011, další úpravy budou provedeny do konce února. Středočeský kraj bude sledovat dopad těchto změn a je do konce příštího měsíce připraven  případné problémy operativně řešit.

 Je nám líto, že vládní škrty způsobují takové zásahy do života našeho kraje.

 V níže přiložených materiálech naleznete přehled spojů, které od 1.2. 2011 Středočeský kraj již nebude objednávat. To že spoj kraj neobjedná, ještě neznamená, že bude rušen. Pokud si na sebe sám vydělá, nebo jej zadotují obce, může být zachován.