KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

POLABÍ regionální produkt

27/04/11

POLABÍ regionální produkt®   Dne 20. dubna 2011, se opět sešla certifikační komise, k posouzení žádostí o udělení značky POLABÍ regionální produkt®. Komise obdržela celkem šest žádostí o hodnocení, z toho certifikát získali pouze čtyři žadatelé, kteří splnili stanovená certifikační kritéria.   David Frydrych, Říčany ROHLÍK TURISTICKÝ 60g a POSVÍCENKSÝ KOLÁČ S NÁPNLÍ MAKOVOU A TVAROHOVOU 80g     […]

POLABÍ regionální produkt®
 
Dne 20. dubna 2011, se opět sešla certifikační komise, k posouzení žádostí o udělení značky POLABÍ regionální produkt®. Komise obdržela celkem šest žádostí o hodnocení, z toho certifikát získali pouze čtyři žadatelé, kteří splnili stanovená certifikační kritéria.
 
David Frydrych, Říčany
ROHLÍK TURISTICKÝ 60g a POSVÍCENKSÝ KOLÁČ S NÁPNLÍ MAKOVOU A TVAROHOVOU 80g    
Pivovar Nymburk, spol. s r.o.
POSTŘIŽINSKÉ PIVO a OSTATNÍ PIVA
Lubomír Dunaj, Říčany
DRÁTENICKÉ VÝROBKY
Blažek Glass s.r.o., Poděbrady
SKLENĚNÉ PILNÍKY NA NEHTY A KŮŽI
 
Hodnocení žádostí družstva ovocnářů Vitamína na výrobky jablka a med z Polabí bylo odložena na další, podzimní kolo, z důvodu nedostatků v žádosti a včasného nedodání vzorků komisi k posouzení.
 
Dále komise posuzovala žádosti o prodloužení certifikátu skupině výrobků, jež získaly ocenění v březnu roku 2009 a již jim vypršelo dvouleté období platnosti. Jedná se o tyto výrobce a jejich produkty:
 
Lada Borecká – DRÁTOVANÉ VÝROBKY
Stanislav Kouba – KOVÁŘSKÉ VÝROBKY
Jana Provazníková – VČELAŘSKÁ FARMA VELETVO
Zahradnictví Jandl s.r.o. – HRNKOVÉ KVĚTINY
Alois Točík – INTARZOVANÁ DŘEVOVÝROBA
 
Předloženým žádostem bylo vyhověno a prodlužuje se jim platnost certifikátu na tříleté období.
 
Plakety budou žadatelům slavnostně předány při příležitosti dne PODLIPANSKÉ COUNTRY, které se uskuteční 20. května 2011 v Černokosteleckém pivováru.
 
Regionální značka garantuje kvalitu, původ výrobku v Polabí, originalitu a vazbu na toto území a současně slouží ke zviditelnění místní produkce.
 
V Polabí značku uděluje Místní akční skupina Podlipansko, na kterou se mohou další výrobci a řemeslníci obracet s žádostmi o udělení značky. Žádosti i se vzorky výrobků posoudí nezávislá Certifikační komise, která je složená ze zástupců místních výrobců, zemědělců, NNO, KÚ Středočeského kraje a partnerských Místních akčních skupin.
 
           
                                                                                                          MAS Podlipansko
                                                                                                          Iveta Minaříková