KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Pomáháme Podlipansku

27/04/11

Místní akční skupina Podlipansko založila v roce 2009 Fond kultury a sportu, jehož účelem je podpořit drobným finančním darem sportovní a kulturní akce pořádané zejména neziskovými organizacemi, ale i obcemi na Podlipansku.   Výběrová komise byla v nelehké situaci, neboť bylo možné podpořit pouze 16 -17 žádostí z celkem 40 doručených. Rozhodla se nepodpořit stejnou akci, jako v loňském […]

Místní akční skupina Podlipansko založila v roce 2009 Fond kultury a sportu, jehož účelem je podpořit drobným finančním darem sportovní a kulturní akce pořádané zejména neziskovými organizacemi, ale i obcemi na Podlipansku.
 
Výběrová komise byla v nelehké situaci, neboť bylo možné podpořit pouze 16 -17 žádostí z celkem 40 doručených. Rozhodla se nepodpořit stejnou akci, jako v loňském roce. Dále posuzovala spoluúčast žadatele, účast obce na akci a zejména účelnost vynaložení finančních prostředků. V neziskovém sektoru byly preferovány náklady na materiál a služby před mzdovými náklady. Ve středu 13.4.2011 na školení žadatelů do výzvy MAS Podlipansko LEADER byl celý proces výběru projektů ukončen losováním mezi žadateli z obcí Křečhoř, Oleška, Polepy a městy Pečky a Kostelec nad Černými lesy.
Ve  čtvrtek 14. 4. 2011 schválila správní rada projekty, které budou podpořeny v roce 2011. Z celkem 40 žádostí za více jak 200 000 Kč bylo vybráno 17 kulturních a sportovní akcí celkem za 80 500,- Kč.
 
V roce 2011 MAS Podlipansko podpoří: Plaňanské zvonění 2011, Krychnovský cross, Oslavy sportu v Kostelní Lhotě, Atletický čtyřboj malotřídek v Hořátvi, Fotbalový turnaj ve Vrbové Lhotě a Dolních Chvatlinách, Velikonoční dílnu v Polních Voděradech, Dětský den v Nebovidech, Kouřimskou stezku, Festival Život je hra v Sadské, Setkání mladší generace s pamětníky Třebovle, Turnaj ve stolním tenisu v Žabonosích, akci „Za Evropským teak-won dem do Peček“, Dýňovou slavnost v Kostelci nad Černými lesy, Masopust v Polepech, Pohádkový les v Olešce a oslavu konce prázdnin v Křečhoři. Podrobnosti o schválených žádostech i kompletní seznam je zveřejněn na www.podlipansko.cz.
 
 

Zdroj: MAS Podlipansko