KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Školní jídelna v Příbrami hostila školní biojarmark

27/04/11

Školní jídelna v Příbrami hostila školní biojarmark Ve Školní jídelně v Příbrami se 21. dubna uskutečnil první školní biojarmark. Strávníci i další návštěvníci měli možnost osobně poznat ekologické zemědělce a výrobce biopotravin, z jejichž bioproduktů jídelna připravuje své pokrmy.   <!–//<![CDATA[ var m3_u = (location.protocol=='https:'?'https://bio-info.cz/openx/www/delivery/ajs.php':'http://bio-info.cz/openx/www/delivery/ajs.php'); var m3_r = Math.floor(Math.random()*99999999999); if (!document.MAX_used) document.MAX_used = ','; document.write ("“); //]]>–> […]

Školní jídelna v Příbrami hostila školní biojarmark

deti_v_jidelne_1.jpg Ve Školní jídelně v Příbrami se 21. dubna uskutečnil první školní biojarmark. Strávníci i další návštěvníci měli možnost osobně poznat ekologické zemědělce a výrobce biopotravin, z jejichž bioproduktů jídelna připravuje své pokrmy.  

<!–//<![CDATA[
var m3_u = (location.protocol=='https:'?'https://bio-info.cz/openx/www/delivery/ajs.php':'http://bio-info.cz/openx/www/delivery/ajs.php');
var m3_r = Math.floor(Math.random()*99999999999);
if (!document.MAX_used) document.MAX_used = ',';
document.write ("“);
//]]>–>

Návštěvníci jarmarku se setkali s celkem deseti bioproducenty s nabídkou sýrů, nápojů, pečiva i polotovarů, a viděli také kuchařskou show s ochutnávkou pokrmů z biopotravin. Připraven byl i doprovodný program pro nejmenší.

„Jídelna používá řadu produktů v biokvalitě a proto chceme rodičům, dětem i široké veřejnosti umožnit ochutnat biopotraviny přímo ve škole, poznat osobně ekozemědělce a výrobce a získat příležitost seznámit se se základy ekologického zemědělství a výroby biopotravin,“ říká Lenka Bauerová koordinátorka biojarmarku z organizace PRO-BIO LIGA.

Akce je součástí projektu Bioškoly, který se snaží usnadnit školním stravovacím zařízením použití biopotravin ve školním stravování.

Projekt Bioškoly je financován Ministerstvem zemědělství a realizuje jej společnost Country Life. Projekt probíhá od roku 2009 do konce roku 2011 a je do něj zapojeno na 30 školních stravovacích zařízení a 20 ekologických zemědělců a výrobců biopotravin. Více informací je k nalezení na stránkách www.bioskoly.cz.

Zařazeno v Aktuálně