KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Středočeští regionální výrobci převzali ocenění

20/10/11

Sedm regionálních potravinářských produktů bylo oceněno značkou středočeská Regionální potravina. Ocenění převzali jejich výrobci minulý týden v rámci výstavy Zemědělec na Výstavišti v Lysé nad Labem od náměstka ministra zemědělství Juraje Chmiela, náměstka hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery a zástupkyně Agrární komory Zlaty Koukolíčkové. „Projekt Regionální potravina je určen na podporu malých a středních výrobců […]

Sedm regionálních potravinářských produktů bylo oceněno značkou středočeská Regionální potravina. Ocenění převzali jejich výrobci minulý týden v rámci výstavy Zemědělec na Výstavišti v Lysé nad Labem od náměstka ministra zemědělství Juraje Chmiela, náměstka hejtmana Středočeského kraje Miloše Petery a zástupkyně Agrární komory Zlaty Koukolíčkové.

  „Projekt Regionální potravina je určen na podporu malých a středních výrobců a vychází vstříc rostoucímu zájmu veřejnosti o kvalitní potraviny od tradičních regionálních výrobců. Výrobky od místních firem a podle rodinných receptur mají podle mého názoru vždy blíže k lidem. Navíc o producentech potravin ze svého okolí máme dostatek informací,“ uvedl náměstek ministr zemědělství Juraj Chmiel.

V soutěži, kterou už druhým rokem vyhlašuje Ministerstvo zemědělství, bylo oceněno celkem sedm produktů od šesti regionálních výrobců. Ocenění získaly Milovická uzená kýta od výrobce Fiala Milovice, Haťovský sýr s bílou plísní speciál z Mlékárny Kopecký, Bousovský chléb a Boleslavský lipánek od výrobce PANE, polotmavé speciální pivo Sedm kulí pivovaru Ferdinand, Špenát ochucený z Agra Jesenice a Med květový pastový od Václava Hocha.

Ocenění producenti mohou používat značku Regionální potravina po dobu čtyř let.

Radek Ležatka
ředitel Odboru komunikace MZe

Zařazeno v Aktuálně