KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Soutěž Vandr 2011 prověří regionální znalosti žáků devátých tříd

14/12/11

  Připomenout žákům devátých tříd základních škol pracovní, sportovní, volnočasové a kulturní možnosti, které jim nabízí jejich rodný kraj, podpořit v nich chuť v něm pracovat, podnikat a působit, je cílem soutěže Vandr 2011. Pořádá ji Střední škola cestovního ruchu Benešov pro školy z regionu Posázaví. Do klání se zapojilo 17 ze 42 oslovených školských zařízení. Deset z nich postoupilo […]

 
Připomenout žákům devátých tříd základních škol pracovní, sportovní, volnočasové a kulturní možnosti, které jim nabízí jejich rodný kraj, podpořit v nich chuť v něm pracovat, podnikat a působit, je cílem soutěže Vandr 2011. Pořádá ji Střední škola cestovního ruchu Benešov pro školy z regionu Posázaví. Do klání se zapojilo 17 ze 42 oslovených školských zařízení. Deset z nich postoupilo do druhého kola, které se uskuteční 15. prosince v zasedací místnosti společnosti Posázaví o.p.s. v piaristické koleji v Benešově, která je také partnerem projektu.
 
„Je to úplně nová soutěž, takže jsme s účastí spokojeni. Jenom mě mrzí, že se nepřihlásila ani jedna základní škola z Benešova,“ řekl Josef Vlach z pořádající Střední školy cestovního ruchu. První kolo soutěže proběhlo v říjnu přímo na základních školách.
 
Ve finále čekají na soutěžící tři úkoly. V prvním musí vytvořit prezentaci své základní školy, místa, v němž se nachází a pracovní a výrobní sféry daného regionu. Předem připravenou prezentaci pak předvedou před odbornou porotou i ostatními soutěžícími. Dalším úkolem bude práce s mapou, kdy budou muset vypracovat trasu výletu pro přátele ze zahraničí. Posledním úkolem bude poznávací test reálií regionu a kulturních a sakrálních památek České republiky.
 
Vítězné družstvo získá pro svou školu hlasovací zařízení v celkové hodnotě 50 000 korun. Členové vítězného týmu navíc dostanou týdenní zahraniční zájezd. Na soutěžící z druhého a třetího místa čekají zájezdy do akvaparků.
 
Jaroslava Tůmová, MAS Posázaví