KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Pracovní skupina ministra Bendla dohlédne na ukončení činnosti Pozemkového fondu ČR

30/01/12

25.1.2012 Tisková zpráva – Ministr zemědělství Petr Bendl ustanovil pracovní skupinu pro ukončení působnosti a transformaci Pozemkového fondu ČR (PF ČR). Je to jeden z kroků směřujících k naplnění koordinační role v transformačním procesu PF ČR, kterou ministra zemědělství v prosinci pověřila vláda. Ministr Bendl má vládě předložit časový harmonogram ukončení činnosti PF ČR formou […]

25.1.2012

Tisková zpráva – Ministr zemědělství Petr Bendl ustanovil pracovní skupinu pro ukončení působnosti a transformaci Pozemkového fondu ČR (PF ČR). Je to jeden z kroků směřujících k naplnění koordinační role v transformačním procesu PF ČR, kterou ministra zemědělství v prosinci pověřila vláda.

Ministr Bendl má vládě předložit časový harmonogram ukončení činnosti PF ČR formou transformace a návrh jmenovitých úkolů ředitele PF ČR na rok 2012 (do 31. března 2012). Dále má také zajistit detailní popis zbytkových agend PF ČR včetně seznamu majetku (do 31. října 2012).

Pracovní skupina se bude pravidelně scházet, aby kontrolovala dodržování časového harmonogramu transformace. Její závěry pak ministr Petr Bendl využije při seznamování vlády s průběhem ukončování činnosti PF ČR.

Členy pracovní komise jsou náměstci ministra zemědělství Roman Boček (pověřen koordinací pracovní skupiny) a Tomáš Šimčík, vrchní ředitelé Jaroslav Vítek (Sekce Ústřední pozemkový úřad) a Jan Ludvík (Sekce správní), ředitel PF ČR Radim Zika a 1. náměstek ředitele PF ČR Petr Šťovíček.

PF ČR ukončí svou činnost do 31. prosince letošního roku.

Kateřina Böhmová
ředitelka Odboru komunikace MZe

Zařazeno v Aktuálně