KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Hledají se starostové pro mistrovství Evropy starostovských týmů

19/03/12

  Starostové-fotbalisté z Posázaví, spojte se! Tak by se dala s nadsázkou parafrázovat snaha ratměřického starosty Viktora Lišky sehnat kolegy do českého mužstva, které by si změřilo síly na mistrovství Evropy starostovských reprezentací. Uskuteční se od 16. do 21. května 2012 v Polsku a na Ukrajině, tedy 14 dní před tamním evropským fotbalovým šampionátem.   „Jde nejen o […]

 
Starostové-fotbalisté z Posázaví, spojte se! Tak by se dala s nadsázkou parafrázovat snaha ratměřického starosty Viktora Lišky sehnat kolegy do českého mužstva, které by si změřilo síly na mistrovství Evropy starostovských reprezentací. Uskuteční se od 16. do 21. května 2012 v Polsku a na Ukrajině, tedy 14 dní před tamním evropským fotbalovým šampionátem.
 
„Jde nejen o to, abychom do týmu vybrali nejlepší, kteří budou Česko reprezentovat, ale také o to, abychom dali dohromady partu starostů, kteří si rádi zahrají fotbal nejen na mistrovství Evropy. Třeba založíme novou tradici vzájemných zápasů, například mezi Čechy a Moravou,“ řekl Viktor Liška. Do týmu se mohou přihlásit starostové bez rozdílu věku a místostarostové starší 40 let, kteří hrají nebo hráli fotbal. V týmu je šest hráčů a brankář, hraje se na hřišti o rozměrech 30 krát 60 metrů s menšími brankami. Bližší informace poskytne Viktor Liška na telefonu 776 580 584 nebo e-mailu starosta@ratmerice.cz.
 
Ke vzájemnému změření sil vyzval Viktora Lišku německý kolega, s nímž se potkal na pracovní cestě pořádané Evropskou pracovní společností pro obnovu venkova. „Při neformálním posezení se mě zeptal, proč nemá Česká republika reprezentační mužstvo starostů, obzvlášť když se chystá mistrovství Evropy starostovských reprezentací. Začal jsem zjišťovat podrobnosti, hodně mi pomohla Mirka Tichá, která má na starosti soutěž Vesnice roku, a ukázalo se, že i z vítězných obcí se už do týmu rekrutovalo dost starostů-fotbalistů. Začali na sebe nabalovat další lidi a v současnosti je nás kolem 20. Domluvili jsme se, že uděláme nominační soustředění 24. a 25. dubna v obci Ústí v Olomouckém kraji,“ dodal Viktor Liška.
 
Účast českého starostovského týmu na evropském šampionátu přislíbilo finančně podpořit Sdružení místních samospráv a Hnutí Starostové a nezávislí. Podle Viktora Lišky se hledají ještě další možnosti, jak mužstvu zaplatit cestu a účastnický poplatek.
 
 
Kontakt pro další informace:
Viktor Liška,tel.: 776 580 584, e-mail: starosta@ratmerice.cz.