KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Regionální producenti z Posázaví se představí na jarmarku Kampský krajáček

19/03/12

  Na jarním jarmarku regionálních značek Kampský krajáček, který se uskuteční 24. března 2012 na náměstí Na Kampě v Praze, se poprvé představí také výrobci z Posázaví. Novou značku KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt® tam bude reprezentovat keramika Ivany Syslové z Chotýšan, koláče Jana Filipa z Českého Šternberka, med a včelí produkty firmy SAMEK z Řimovic u Vlašimi a biopotraviny […]

 
Na jarním jarmarku regionálních značek Kampský krajáček, který se uskuteční 24. března 2012 na náměstí Na Kampě v Praze, se poprvé představí také výrobci z Posázaví. Novou značku KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt® tam bude reprezentovat keramika Ivany Syslové z Chotýšan, koláče Jana Filipa z Českého Šternberka, med a včelí produkty firmy SAMEK z Řimovic u Vlašimi a biopotraviny z firmy Biovavřinec z Okrouhlic. Spolu s nimi tam bude své aktivity propagovat i společnost Posázaví o.p.s.
 
„Letošní rok je pro nás rokem propagace regionálních výrobků a služeb. Spolupracujeme s ČSOP Vlašim, která je koordinátorem značky KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt®,“ řekla ředitelka společnosti Posázaví o.p.s. Bohunka Zemanová. V lednu bylo certifikováno prvních 12 výrobků, mimo jiné včelí med, mléčné a mlynářské výrobky, masné speciality nebo zahradní substrát. Žádosti do dalšího kola certifikace mohou zájemci podávat do konce května 2012. Nově se připravuje také certifikace regionálních služeb.
 
Kampský krajáček je podle Bohunky Zemanové první veřejnou prezentací společnosti Posázaví o.p.s. v letošním roce. V květnu se už tradičně zúčastní také zahájení turistické sezony ve Vojenském technickém muzeu v Lešanech. I tam představí regionální produkty. Místní producenty propaguje také na svém webu www.posazavi.com v rubrice Tržiště. Na 1. září 2012 pak plánuje se společností Rakovnicko o.p.s. trh regionálních produktů v benešovském Pivovaru Ferdinand.
 
Jarmark regionálních značek Kampský krajáček se poprvé uskutečnil loni v září. Jednodenní akce je především setkáním s výrobci originálních užitných i uměleckých předmětů a příležitostí ochutnat pochoutky z různých koutů České republiky. Očekává se početné zastoupení hlavně umělecko-řemeslných oborů, jako je keramika, dřevořezby, krajka a umělecké zpracování kovů. Nabídku rozšíří dřevěné a textilní hračky i ochutnávky koláčů, pekařských výrobků, uzenin, biopotravin a medu.
 
Kampský krajáček pořádá Asociace regionálních značek, o.s., která sdružuje 18 regionů podporujících místní výrobky a produkty udělováním vlastní značky. Regionální značka symbolizuje jedinečnost či význam produktu ve vztahu k danému regionu a zároveň region začleňuje do systému značení s jednotnými pravidly a charakteristickým vizuálním stylem. Více informací najdete na http://www.regionalni-znacky.cz/kampsky-krajacek.
 
Jaroslava Tůmová
 
 
Kontakt pro další informace:
Jaroslava Tůmová,e-mail: tumova@posazavi.com, tel. 602 216 637
Bohuslava Zemanová, e-mail: zemanova@posazavi.com, tel. 723 881 081