KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Klasa a Regionální potravina na mezinárodním veletrhu Víno a Delikatesa

30/04/12

27.04.2012 Praha 27. dubna 2012 – Ve dnech 25. – 27. dubna proběhl na Výstavišti v pražských Holešovicích již 15. mezinárodní veletrh Víno&Delikatesy. Mezi třemi sty vystavovateli nechyběl ani Státní zemědělský intervenční fond, který zde představil delikatesy oceněné značkou KLASA a Regionální potravina. Návštěvníci mohli ochutnat hned několik jedinečných potravin z českých i moravských regionů. […]

27.04.2012

Praha 27. dubna 2012 – Ve dnech 25. – 27. dubna proběhl na Výstavišti v pražských Holešovicích již 15. mezinárodní veletrh Víno&Delikatesy. Mezi třemi sty vystavovateli nechyběl ani Státní zemědělský intervenční fond, který zde představil delikatesy oceněné značkou KLASA a Regionální potravina.

Návštěvníci mohli ochutnat hned několik jedinečných potravin z českých i moravských regionů. Nechyběly sýry, slané moučníky, přírodní šťávy a ani medovina či speciální druhy piva. Za Regionální potravinu se zde prezentovala Farma Dolenec, Mlékárna Olešnice, Tvarůžková cukrárna z Loštic, Jankar Profi. Za značku kvality KLASA se prezentovalo celkem šest výrobců: Linea Nivnice a.s., Vitaminátor s.r.o., Pekařství Valašské frgály s.r.o., Polabské Mlékárny a.s., Pekařství Josef Rýdl s.r.o., a Pivovar ZUBR, a.s.

Na expozici proběhlo i několik ocenění vinařů. Cenu premiéra ČR za nejúspěšnější víno získal Ryzlink rýnský ročník 2009 od Znovínu Znojmo, Pohár ministra zemědělství převzal v kategorii bílých vín taktéž Znovín s Tramínem červeným 2009 a v kategorii červených vín vinařství Tanzberg Mikulov s vínem Cabernet Sauvignon 2007. Letošní novinkou bylo udělování Poháru primátora Prahy pro nejlepší víno ze zahraničí, který získal maďarský výrobce Finet s vínem Tokaji Aszú 5 puttonyos.

Petr Hlavatý
tiskový mluvčí SZIF

Zařazeno v Aktuálně