KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Společnost Posázaví podporuje místní řemeslníky a výrobce

10/09/12

  Pozvánkou k nevšedním výletům do regionu je nová brožura Chutě a vůně Posázaví, kterou vydala společnost Posázaví o.p.s. Útlá publikace představuje dovednost a um místních výrobců a podnikatelů. Zručnost řemeslníků přibližuje také nové číslo barevného dětského časopisu Posázavské Kukátko aneb Devatero řemesel.   „Obě publikace budou k dostání v regionálních informačních centrech nebo v kanceláři společnosti Posázaví o.p.s. […]

 
Pozvánkou k nevšedním výletům do regionu je nová brožura Chutě a vůně Posázaví, kterou vydala společnost Posázaví o.p.s. Útlá publikace představuje dovednost a um místních výrobců a podnikatelů. Zručnost řemeslníků přibližuje také nové číslo barevného dětského časopisu Posázavské Kukátko aneb Devatero řemesel.
 
„Obě publikace budou k dostání v regionálních informačních centrech nebo v kanceláři společnosti Posázaví o.p.s. v piaristické koleji na Masarykově náměstí v Benešově. Chybět nebudou ani na Posázavském tržišti aneb Trhu regionálních výrobků Rakovnicka a Posázaví, který se uskuteční 1. září 2012 od 10 hodin v areálu benešovského Pivovaru Ferdinand,“ řekla ředitelka společnosti Posázaví o.p.s. Bohunka Zemanová.
 
Brožurka Chutě a vůně Posázaví ukazuje, že Posázaví je nejen krajem plným přírodních krás, starobylých památek a tajuplných legend, ale také šikovných lidí. S jejich umem se setkáváme na každém kroku. Stačí "ochutnat" některý z jejich výrobků. Třeba voňavé Šternberské koláče, pověstí opředené pivo Sedm kulí z benešovského Pivovaru Ferdinand, lahodný kozí sýr z farmy v Hrajovicích, vyhlášené špekáčky či slaninu od Matoušků z Kondrace, voňavý med z posázavských lesů a luk, zákusky na zámku Jemniště nebo některou z laskomin Rodinné cukrárny ve Vlašimi. Vydejte se za vůní hrnčířské hlíny do dílny Ivany Syslové v Chotýšanech nebo za pomyslnou vůní benzinu motocyklů Jawa vystavených v samém srdci Konopiště.
 
Řada z jedinečných místních výrobků a služeb nese značku KRAJ BLANICKÝCH RYTÍŘŮ regionální produkt® nebo Středočeská Regionální potravina. Jsou výrazem vztahu ke kraji, v němž vznikly, a důkazem dovednosti zdejších lidí, kteří jim vdechli duši.
 
Další číslo oblíbeného dětského časopisu Posázavské Kukátko dostalo podtitul Devatero řemesel a jeho průvodcem je opět skřítek Kuk. Tentokrát se vydá do světa na zkušenou. Chce panu kreslíři vyrobit nový hrnek na pastelky, který mu rozbil v zápalu šermířského boje. Na své cestě se přiučí nejen hrnčířskému řemeslu, ale potká další řemeslníky – skláře, ševce, kováře, truhláře a košíkáře.
 
Oba nové časopisy jsou k prolistování i ke stažení na webových stránkách www.posazavi.com v nové rubrice Publikace. Najdete tam i další propagační materiály a knihy, které vydala společnost Posázaví o.p.s.
 
Jaroslava Tůmová
 
 
Kontakt pro další informace:
Jaroslava Tůmová,e-mail: tumova@posazavi.com, tel. 602 216 637
Bohuslava Zemanová, e-mail: zemanova@posazavi.com, tel. 723 881 081
 
Obecně prospěšná společnost Posázavíwww.posazavi.com