KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Lesy ČR mají nové smluvní partnery na nezbytné lesnické činnosti, které dříve vykonávala společnost LESS & FOREST

10/12/12

  Hradec Králové, 4. Prosince 2012 – Lesy ČR již zajistily vykonávání nezbytných lesnických činností novými smluvními partnery na všech 29 smluvních územních jednotkách (SÚJ), na kterých dříve pracovala společnost LESS & FOREST s.r.o. V rámci provedených jednacích řízení bez uveřejnění je k dnešnímu dni podepsáno všech 29 smluv.  Noví smluvní partneři budou pracovat do konce května příštího […]

 
Hradec Králové, 4. Prosince 2012Lesy ČR již zajistily vykonávání nezbytných lesnických činností novými smluvními partnery na všech 29 smluvních územních jednotkách (SÚJ), na kterých dříve pracovala společnost LESS & FOREST s.r.o. V rámci provedených jednacích řízení bez uveřejnění je k dnešnímu dni podepsáno všech 29 smluv.  Noví smluvní partneři budou pracovat do konce května příštího roku.
 
„Lesnické činnosti na dotčených jednotkách se nezastaví a budou tak nadále kontinuálně pokračovat i v roce 2013,“ říká Michal Gaube, ekonomický ředitel Lesů ČR, v současnosti pověřený řízením podniku.
 
Lesy ČR zároveň uveřejnily předběžné oznámení nutné pro vyhlášení otevřeného výběrového řízení také na těchto jednotkách. Očekává se, že výběrové řízení bude zahájeno v průběhu prosince. Smlouvy z tohoto řízení budou uzavírány s účinností od 1. 6. 2013 a to na dobu od 7 měsíců do 3 let a 7 měsíců. Veškeré kroky Lesy ČR řeší striktně podle zákona o veřejných zakázkách. O připravovaném tendru podnik informoval také zakladatele, Ministerstvo zemědělství.
 
Lesy ČR v druhé polovině listopadu podepsaly i pětileté smlouvy na „Provádění lesnických činností s prodejem dříví "při pni" – rok 2013+“. Podnik tuto veřejnou zakázku ukončil v dostatečném časovém předstihu.
 
 Zbyněk Boublík
Tiskový mluvčí Lesů ČR

Zařazeno v Aktuálně, Novinky a akce