KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Pracovníci informačních center z Posázaví hovořili o novinkách v sezóně 2013

10/12/12

  Projekty spolupráce v regionu Posázaví, chystané aktivity v turistické sezóně 2013 i nový zákon o cestovním ruchu byly na programu setkání zástupců informačních center z regionu Posázaví. Uskutečnilo se 4. prosince v novém zážitkovém areálu TEPfaktor v Chotilsku. Hovořilo se také o avizovaném sloučení certifikačních systémů provozovaných agenturou CzechTourism a společností A.T.I.C. ČR, které se chystá v souvislosti se vznikem […]

 
Projekty spolupráce v regionu Posázaví, chystané aktivity v turistické sezóně 2013 i nový zákon o cestovním ruchu byly na programu setkání zástupců informačních center z regionu Posázaví. Uskutečnilo se 4. prosince v novém zážitkovém areálu TEPfaktor v Chotilsku. Hovořilo se také o avizovaném sloučení certifikačních systémů provozovaných agenturou CzechTourism a společností A.T.I.C. ČR, které se chystá v souvislosti se vznikem Jednotné klasifikace turistických informačních center v České republice.
 
„Setkání pracovníků informačních center pořádáme několikrát do roka. Je příležitostí seznámit je s chystanými novinkami v turistickém ruchu a zároveň od nich získáme informace o tom, co návštěvníky zajímá, po čem se shánějí,“ řekla ředitelka společnosti Posázaví o.p.s. Bohunka Zemanová. Na základě poptávky chce příští rok společnost Posázaví vydat například nové „trhací“ mapy regionu. Opět vyjde také barevná brožura Posázaví, v níž se společně prezentují zdejší města, památky a podnikatelé. Děti se mohou těšit na další vydání oblíbeného časopisu Posázavské Kukátko.
 
V rámci těchto setkání se společnost Posázaví o.p.s. snaží pracovníkům informačních center představit i nové turistické atraktivity. Schůzka se už konala například ve Farním muzeu v Kondraci. Tentokrát ji hostil nový zážitkový areál TEPfaktor v Chotilsku, který nabízí hru inspirovanou francouzskou soutěží Klíče od pevnosti Boyard.
 
Po jejím vzoru vznikla taková „pevnost“ v bývalé bramborárně v Chotilsku. Na návštěvníky tam čeká 20 komnat, v nichž v týmu dvou až pěti osob řeší fyzické i logické úkoly a bojují o indicie potřebné k otevření 21. komnaty. Návštěvníci, kteří dají před hrou přednost odpočinku, mohou vyzkoušet zdejší pláž. Podrobnosti jsou na www.tepfaktor.cz.
 
Jaroslava Tůmová
 
 
Kontakt pro další informace:
Jaroslava Tůmová,e-mail: tumova@posazavi.com, tel. 602 216 637
Bohuslava Zemanová, e-mail: zemanova@posazavi.com, tel. 723 881 081
 
Obecně prospěšná společnost Posázavíwww.posazavi.com