KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Dnes proběhl seminář k odpadům v Příbrami

29/01/13
Středočeský kraj

Co s odpady v budoucnosti? 29.1.2013 Semináře se účastnil také náměstek hejtmana Středočeského kraje PhDr. Marek Semerád. Středočeský kraj uspořádal dnes v Příbrami odborný seminář pro starosty a odpovědné zastupitele obcí s názvem "Co s odpady v budoucnosti?" Seminář, kterého se zúčastnily přibližně tři desítky starostů a zastupitelů obcí z celého Příbramska, byl zaměřen na problematiku integrovaného […]

Co s odpady v budoucnosti?

29.1.2013

Semináře se účastnil také náměstek hejtmana Středočeského kraje PhDr. Marek Semerád.
Semináře se účastnil také náměstek hejtmana Středočeského kraje PhDr. Marek Semerád.
Středočeský kraj uspořádal dnes v Příbrami odborný seminář pro starosty a odpovědné zastupitele obcí s názvem "Co s odpady v budoucnosti?" Seminář, kterého se zúčastnily přibližně tři desítky starostů a zastupitelů obcí z celého Příbramska, byl zaměřen na problematiku integrovaného systému nakládání s komunálními a dalšími odpady na území Středočeského kraje pro období 2013 až 2022.

"Hlavním problémem obcí Středočeského kraje je vysoký podíl skládkovaných odpadů a velká roztříštěnost systému sběru, svozu a dalšího nakládání s odpady. Efektivita takovéhoto řešení je velmi malá a ve srovnání s ostatními kraji České republiky mají obce ve středních Čechách nejvyšší náklady na odpadové hospodářství,"
vysvětlil důvody pořádání semináře náměstek hejtmana Středočeského kraje PhDr. Marek Semerád a doplnil: "Cílem semináře je seznámit zástupce obcí s návrhem na konkrétní řešení dlouhodobě udržitelný způsob nakládání s odpady."
Semináře se zúčastnil také starosta Příbrami Ing. Pavel Pikrt, který ocenil zájem Středočeského kraje o komplexní řešení nakládání s komunálními odpady. "V Příbrami v současné době ukládáme odpady na vlastní skládku. Chceme se ale samozřejmě na řešení problematiky nakládání s odpady v našem kraji podílet," řekl starosta Ing. Pikrt.