KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Jarní výstava v Lysé nad Labem

26/03/13
MZe ČR

Tisíce lidí dnes jaro přivítaly v Lysé nad Labem 20.3.2013 Tisková zpráva – Téměř na hodinu přesně dnes s astronomickým začátkem jara začala na Výstavišti Lysá nad Labem oblíbená výstava Zemědělec 2013. Expozice, nad kterými jásali hlavně zahrádkáři, chovatelé a pěstitelé, představily řadu nových, zajímavých trendů a zajímavostí o pěstitelství, mechanizaci, květinářství i ekologii. Jako […]

Tisíce lidí dnes jaro přivítaly v Lysé nad Labem

20.3.2013

Tisková zpráva – Téměř na hodinu přesně dnes s astronomickým začátkem jara začala na Výstavišti Lysá nad Labem oblíbená výstava Zemědělec 2013. Expozice, nad kterými jásali hlavně zahrádkáři, chovatelé a pěstitelé, představily řadu nových, zajímavých trendů a zajímavostí o pěstitelství, mechanizaci, květinářství i ekologii. Jako jeden z prvních si je prohlédl ministr zemědělství Petr Bendl.

„Jsem rád, že na astronomicky první jarní den a zároveň i na začátek 38. ročníku výstavy Zemědělec vyšlo tak krásně slunečné počasí. Doufám, že bude předzvěstí úspěšného zemědělského roku,“ řekl ministr Petr Bendl.

Velkým lákadlem je v Lysé i expozice českých chovatelů koní. Na výstavu v Lysé přijede každým rokem přibližně 40 tisíc lidí, kteří si mohou prohlédnout expozice 200 vystavovatelů. Jedním z nich je právě i Ministerstvo zemědělství.

„Ve stánku Ministerstva zemědělství se zájemci například dozvědí, jaké konkrétní zásady prosazujeme v zemědělské politice a také, jaké jsou možnosti dotačních programů na rozvoj zemědělství a celého venkova,“ uvedl Petr Bendl.  

Ministr Bendl na výstavě Zemědělec 2013

Výstava Zemědělec je příležitostí nejenom pro veřejnost seznámit se s trendy v chovatelství a pěstitelství, nebo různorodou prací zemědělců, ale i pro podnikatele, kteří zde mohou navázat obchodní partnerství. Její brány budou otevřeny od 20. do 24. března na Výstavišti Lysá nad Labem.

Zařazeno v Aktuálně