KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Módní přehlídka chce přilákat zákazníky do benešovských obchodů

20/03/13

  Přilákat zákazníky do benešovských obchodů a přesvědčit je o tom, že i v nich se dají sehnat hezké a kvalitní věci, je cílem organizátorů módní přehlídky, která se uskuteční 4. dubna od 19:30 v Kulturním domě Karlov v Benešově. Návštěvníci na ní uvidí volnočasové městské oblečení, obuv, spodní prádlo i svatební šaty. Akci pořádá Sdružení benešovských obchodů. […]

 
Přilákat zákazníky do benešovských obchodů a přesvědčit je o tom, že i v nich se dají sehnat hezké a kvalitní věci, je cílem organizátorů módní přehlídky, která se uskuteční 4. dubna od 19:30 v Kulturním domě Karlov v Benešově. Návštěvníci na ní uvidí volnočasové městské oblečení, obuv, spodní prádlo i svatební šaty. Akci pořádá Sdružení benešovských obchodů.
 
„Chceme se více zviditelnit, aby lidi pochopili, že za nákupy nemusí jezdit do Prahy, ale že i u nás v Benešově seženou hezké a módní věci,“ řekla jedna z organizátorek Dana Čenská. Návštěvnost obchodů podle ní klesá, přestože se jejich majitelé nebo provozovatelé snaží nabízet pestrý sortiment zboží. „Máme například i nadměrné velikosti, takže si u nás vyberou také lidé, kteří oblečení na sebe shánějí velice špatně,“ dodala.
 
Přehlídku bude uvádět herec Jan Čenský. V programu vystoupí Tereza Bufková a hokejista Martin Procházka – finalisté loňského ročníku taneční soutěže StarDance – a zpěvák Marek Ztracený. Vstupenky jsou slosovatelné, hlavní cenou je pobyt pro dvě osoby na Bali, další dva vylosovaní získají poukázky na nákup oblečení nebo bot.
 
Mezi organizátory společenské akce jsou benešovské firmy 2D fashion, Dobré boty, Prádlo – Dagmar Horáčková a vlašimský svatební Ateliér Claire. Pořadatelé se snažili oslovit i další místní podnikatele, aby akci podpořili třeba sponzorsky. „Velké firmy z okolí neměly vůbec zájem, ani na naši nabídku neodpověděly. Ozvali se spíš drobní podnikatelé. Je to velká škoda, protože si myslíme, že když už se akce pořádá v Benešově, příležitost představit se by měli dostat především místní podnikatelé,“ posteskla si Dana Čenská.
 
jt, MAS Posázaví
 
Kontakt pro další informace:
Dana Čenská, tel.: 603 474 740