KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Obce se budou již podevatenácté ucházet o titul Vesnice roku a posedmé o ocenění Oranžová stuha

06/03/13
MZe ČR

5.3.2013 Tisková zpráva – Dnes byl slavnostně vyhlášen 19. ročník soutěže Vesnice roku. Na Dni malých obcí ho zahájili vyhlašovatelé soutěže, mezi které patří Ministerstvo zemědělství, Ministerstvo pro místní rozvoj, Svaz měst a obcí a Spolek pro obnovu venkova. Přihlášky do soutěže mohou obce podávat od 5. března do 30. dubna. Soutěž Vesnice roku vyzdvihuje […]

5.3.2013

Tisková zpráva – Dnes byl slavnostně vyhlášen 19. ročník soutěže Vesnice roku. Na Dni malých obcí ho zahájili vyhlašovatelé soutěže, mezi které patří Ministerstvo zemědělství, Ministerstvo pro místní rozvoj, Svaz měst a obcí a Spolek pro obnovu venkova. Přihlášky do soutěže mohou obce podávat od 5. března do 30. dubna.

Soutěž Vesnice roku vyzdvihuje a oceňuje aktivity obcí, jejich představitelů a občanů, kteří se snaží nejen zvelebovat svůj domov, ale rozvíjejí i místní tradice a zapojují se do společenského života v obci.

„V gesci Ministerstva zemědělství je ocenění Oranžová stuha. Letos bude udělováno již posedmé.  S radostí reflektuji vysoký zájem o účast v soutěži v předchozích ročnících. Mohu konstatovat, že úroveň spolupráce zemědělských podniků je v mnoha obcích na vysoké úrovni, a je často těžké vybrat tu nejlepší,“ řekl ministr Petr Bendl.

Ocenění Oranžová stuha si klade za cíl vyhledat a ohodnotit příklady dobré spolupráce obce se zemědělským subjektem či s místní dobrovolnou organizací z rezortu zemědělství při obnově a rozvoji venkova. Ministerstvo zemědělství připravilo pro dvanáct vítězů krajských kol odměnu 600 tisíc korun. Obec, která zvítězí v kole celostátním, získá 800 tisíc korun. Tyto peníze jsou udělovány formou dotace z Programu obnovy venkova.

Více na www.vesniceroku.cz a také na http://eagri.cz/public/web/mze/venkov/oceneni-oranzova-stuha-vesnice-roku

Kateřina Böhmová
ředitelka Odboru komunikace MZe

Zařazeno v Aktuálně, Novinky