KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Lesy ČR si uvědomují dlouhotrvající problém romské nezaměstnanosti

25/04/13
viz. zdroj

  Hradec Králové, 24. dubna 2013 – O tématu dlouhodobé nezaměstnanosti Romů a případných možnostech, jak by mohl být při řešení tohoto problému nápomocen státní podnik Lesy ČR hovořili během krátké informační schůzky na ředitelství podniku v Hradci Králové správní ředitel Lesů ČR Jiří Červenka a předseda Demokratické unie Romů v EU Miroslav Holub.   „Nezaměstnanost Romů […]

 
Hradec Králové, 24. dubna 2013 – O tématu dlouhodobé nezaměstnanosti Romů a případných možnostech, jak by mohl být při řešení tohoto problému nápomocen státní podnik Lesy ČR hovořili během krátké informační schůzky na ředitelství podniku v Hradci Králové správní ředitel Lesů ČR Jiří Červenka a předseda Demokratické unie Romů v EU Miroslav Holub.
 
„Nezaměstnanost Romů je skutečně velký problém, rádi bychom alespoň částečně přispěli k posunu a zlepšení neutěšené situace. Naše možnosti jsou sice omezené, ale přemýšlíme o možnosti realizace menšího pilotního projektu v regionu Frýdecko Místecka a Ostravska, kde je situace aktuálně z celorepublikového pohledu jedna z nejpalčivějších,“ uvedl po setkání správní ředitel Lesů ČR Jiří Červenka.
 
„Zodpovědného přístupu Lesů ČR si velmi vážíme. Pokud by se nám vzájemnou spoluprací a pilotním projektem podařilo udělat alespoň malý krok směrem ke zlepšení problému, považovali bychom to za velký úspěch,“ poznamenal předseda Demokratické unie Romů v EU Miroslav Holub.
 
Konkrétní podoba pilotního projektu i jeho případná realizace bude předmětem dalších dílčích jednání.
 

Zbyněk Boublík
Tiskový mluvčí Lesů ČR

Zařazeno v Aktuálně, Novinky a akce