Slavnostní vyhlášení soutěže Středočeská Regionální potravina 2013 v Lysé nad Labem
Ocenění výrobci značkou Středočeská Regionální potravina v roce 2013 převezmou slavnostně ocenění dne 4. 10. 2013 na výstavišti v Lysé nad Labem Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2013. O tuto značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zárukou regionálního původu, se letos ucházelo 72 […]
Ocenění výrobci značkou Středočeská Regionální potravina v roce
2013 převezmou slavnostně ocenění dne
4. 10. 2013 na výstavišti v Lysé nad Labem
Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2013. O tuto značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zárukou regionálního původu, se letos ucházelo 72 produktů od 26 výrobců. O logo výrobci soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly kategorie alkoholické a nealkoholické nápoje a pekařské výrobky.
Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
K udělení značky Středočeská Regionální potravina navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:
|
Kategorie:
|
Oceněný výrobek a výrobce:
|
1.
|
Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas
|
Chlumecká pochoutka-kýta
vyrábí: Soukup-Příbram s.r.o.
|
2.
|
Masné výrobky trvanlivé
|
Milovické viržínko s paprikou
vyrábí: Fiala Milovice s.r.o.
|
3.
|
Sýry včetně tvarohu
|
sýr Popelák
vyrábí: Mlékárna Kopecký s.r.o., Hatě
|
4.
|
Mléčné výrobky ostatní
|
nevyhlášeno
|
5.
|
Pekařské výrobky včetně těstovin
|
Rožďalovický rohový koláč
vyrábí: Milena Tarabová, Rožďalovice
|
6.
|
Cukrářské výrobky včetně cukrovinek
|
Jahodová roláda smetanová
vyrábí: Integrovaná střední škola ,Jesenice
|
7.
|
Alkoholické a nealkoholické nápoje
|
pivo Bakalář za studena chmelený
vyrábí Tradiční pivovar v Rakovníku, a.s.
|
8.
|
Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě
|
Špenát listový sekaný
vyrábí : Agro Jesenice u Prahy a.s.
|
9.
|
Ostatní
|
Majolka-klasická majonéza
vyrábí: Boneco a.s., Kostelec nad Černými lesy
|
Zástupci vítězných producentů převezmou diplomy a plakety z rukou ministra zemědělství v pátek 4. 10. 2013 v rámci doprovodného programu výstavy Zemědělec 2013 na výstavišti v Lysé nad Labem. Slavnostní ocenění začíná v 1. patře hlavní haly v 10 hodin. Tohoto programu se mohou zúčastnit všichni návštěvníci výstavy. Akci bude moderovat Marie Retková.
Během celé výstavy od 3. 10. do 6. 10. 2013 bude v hlavní hale u stánku Středočeská Regionální potravina možno oceněné produkty nejen ochutnat, ale i zakoupit.
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obale výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.
Projekt ve Středočeském kraji organizuje již 4. rokem Regionální agrární komora Středočeského kraje.
Zařazeno v Aktuálně