KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Lesy ČR převedly do státního rozpočtu 6 miliard korun

06/01/14

Historický okamžik: Lesy ČR převedly do státního rozpočtu 6 miliard korun   (30. 12. 2013)   Lesy České republiky, s. p. poprvé za celou svou dosavadní historii převedly do státního rozpočtu, resp. na zadaný účet v České národní bance, část volných finančních prostředků. Jde o částku ve výši 6 miliard Kč. Podnik tak učinil na základě vydaného […]

Historický okamžik: Lesy ČR převedly do státního rozpočtu 6 miliard korun
 
(30. 12. 2013)
 
Lesy České republiky, s. p. poprvé za celou svou dosavadní historii převedly do státního rozpočtu, resp. na zadaný účet v České národní bance, část volných finančních prostředků. Jde o částku ve výši 6 miliard Kč. Podnik tak učinil na základě vydaného rozhodnutí svého zakladatele, Ministerstva zemědělství a předchozího souhlasu vlády.
 
„Jde o historicky mimořádný okamžik, na který jsme se připravovali delší dobu. Tyto finanční prostředky se podařilo naspořit díky kvalitnímu hospodaření podniku v posledních letech S pravidelnými odvody části našich zisků do státního rozpočtu počítáme i v dalších letech. Jsem přesvědčen o správnosti takového kroku,řekl ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube, pověřený zároveň řízením LČR.
 
Usnesením vlády ze dne 18. 12. 2013, č. 994, k žádosti ministra zemědělství o vydání předchozího souhlasu Vlády ČR k převodu finančních prostředků soustředěných ve Fondu zakladatele podniků Lesy ČR, s. p. do státního rozpočtu, vydala vláda předchozí souhlas k převodu 6 miliard Kč do státního rozpočtu. Převod části volných finančních prostředků spravovaných Lesy ČR do státního rozpočtu umožnila Parlamentem ČR schválená novela zákona č. 77/1997 Sb., o státním podniku, ve znění pozdějších předpisů, která vstoupila v účinnost 1. 8. 2013. Převod částky 6 miliard korun již dříve schválila také Dozorčí rada Lesů ČR.
 
 
Ing. Dana Večeřová
ředitelka odboru komunikace MZe
Tel.:
221 812 557, 602 704 859
                                                                          E-mail:  dana.vecerova@mze.cz
 
 
Mgr. Zbyněk Boublík
tiskový mluvčí Lesů ČR
Tel.: 956 999 201, 724 813 301

Zařazeno v Aktuálně, Novinky a akce