KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Ministr zemědělství Marian Jurečka oznámil personální změny ve vedení resortu

03/02/14

  3.2.2014 Tisková zpráva – Ministr zemědělství Marian Jurečka provedl k 1. únoru několik personálních změn ve vedení resortu. Prvním náměstkem zodpovědným za správní úsek byl jmenován JUDr. Jiří Jirsa, MEPP, Ph.D., který doposud působil v Evropském parlamentu. Nahradil tak ve funkci Jana Sixtu. Náměstkem ministra pro úsek komodit, výzkumu a poradenství se stal Ing. Jindřich […]

 

3.2.2014

Tisková zpráva – Ministr zemědělství Marian Jurečka provedl k 1. únoru několik personálních změn ve vedení resortu.

Ministr Jurečka představil nové vedení resortu.Prvním náměstkem zodpovědným za správní úsek byl jmenován JUDr. Jiří Jirsa, MEPP, Ph.D., který doposud působil v Evropském parlamentu. Nahradil tak ve funkci Jana Sixtu. Náměstkem ministra pro úsek komodit, výzkumu a poradenství se stal Ing. Jindřich Šnejdrla, který na Ministerstvo přichází z postu viceprezidenta Agrární komory. Tento post doposud zastával Stanislav Kozák. Odvolán z funkce byl i náměstek pro ekonomický úsek Miroslav Hladík, kterého dočasně zastoupí vrchní ředitel ekonomické sekce Ing. Jiří Havlíček.

Novým ředitelem odboru komunikace a tiskovým mluvčím resortu se stal Hynek Jordán, který přechází na resort zemědělství z Ministerstva školství.

Ministr Jurečka rovněž až do odvolání pozastavil vypisování a přidělování veškerých veřejných zakázek a výběrových řízení, stejně jako uzavírání nových smluv, které přesahují částku 500 tisíc korun. Podklady k těmto zvažovaným smluvním vztahům budou opětovně předloženy k rozhodnutí na poradu ministra, v neodkladných případech ke schválení ministra, a teprve poté bude rozhodnuto o dalším postupu.

„Nepřicházím na resort dělat personální zemětřesení. Změn není mnoho. Mým cílem je vytvořit tým kompetentních odborníků, kterým plně důvěřuji. Stojí před námi složité úkoly a já věřím, že tito lidé je zvládnou,“ uvedl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Hynek Jordán

ředitel Odboru komunikace MZe

Zařazeno v Aktuálně