KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Venkov bude spolupracovat s ČZU v Praze

17/03/14

  Vytváření vhodných podmínek pro přenos informací o aktuálních výsledcích vědy a výzkumu do venkovského prostoru, pomoc s přípravou rozvojových regionálních strategií i s organizací vzdělávacích akcí je cílem Memoranda o spolupráci, které ve čtvrtek podepsali předseda Národní sítě Místních akčních skupin ČR (NS MAS) Ing. František Winter a rektor České zemědělské univerzity (ČZU) v Praze prof. […]

 

Vytváření vhodných podmínek pro přenos informací o aktuálních výsledcích vědy a výzkumu do venkovského prostoru, pomoc s přípravou rozvojových regionálních strategií i s organizací vzdělávacích akcí je cílem Memoranda o spolupráci, které ve čtvrtek podepsali předseda Národní sítě Místních akčních skupin ČR (NS MAS) Ing. František Winter a rektor České zemědělské univerzity (ČZU) v Praze prof. Ing. Jiří Balík CSc.

Obě strany se zavázaly spolupracovat v oblastech vzdělávacích a odborných, konzultačních a poradenských, analytických a strategických, vědeckovýzkumných, transferu technologií a marketingu a propagace.

ČZU chce na základě memoranda pomáhat NS MAS mimo jiné organizovat aktivity zaměřené na celoživotní vzdělávání obyvatel venkovského prostoru. Své odborné zázemí jí poskytne při přípravě integrovaných strategií území NS MAS pro období let 2014-2020. Univerzita bude zadávat témata venkovského prostoru nejen pro bakalářské, magisterské a doktorské práce, ale také pro vědu a výzkum. Zároveň bude vytvářet podmínky pro zakládání start-up či spin-off společností s vhodnými partnery z venkova.

NS MAS se v memorandu zavázala zajistit sběr relevantních podnětů z venkovského prostoru, které by byly základem společných projektů obou subjektů. Pomůže také vyhledávat aktuální témata pro bakalářské, magisterské, doktorské a vědecké práce.

jt

IMG_3158

IMG_3159

 

Zdroj: NS MAS