KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Vychází osmý díl internetového Magazínu Středočeského kraje

16/03/14

  12.3.2014   Slavnostní zahájení stavby přemostění přes železniční trať v Poděbradech, jednání zastupitelů kraje o případné těžbě zlata či návštěva středočeského hejtmana Josefa Řiháka v Kolíně – to je výběr událostí z posledních dvou týdnů, o kterých informuje osmý díl internetového Magazínu Středočeského kraje.   První reportáž je o jedné z nejdůležitějších dopravních staveb kraje roku 2014. […]

 

12.3.2014

 

Slavnostní zahájení stavby přemostění přes železniční trať v Poděbradech, jednání zastupitelů kraje o případné těžbě zlata či návštěva středočeského hejtmana Josefa Řiháka v Kolíně – to je výběr událostí z posledních dvou týdnů, o kterých informuje osmý díl internetového Magazínu Středočeského kraje.

 

První reportáž je o jedné z nejdůležitějších dopravních staveb kraje roku 2014. Náměstek hejtmana pro oblast dopravy Miloš Petera zahájil v Poděbradech 4. března stavbu přemostění přes železniční trať. Středočeský kraj je investorem stavby.

Druhý příspěvek je věnován tématu případné těžby zlata v kraji. Zastupitelé Středočeského kraje na zasedání 24. února jednomyslně odhlasovali, že nesouhlasí s průzkumem a těžbou zlata na území středních Čech. Pro usnesení hlasovalo všech 51 přítomných zastupitelů napříč politickými stranami. Vyslovili stejný názor jako krajští radní 17. února.

Cestu hejtmana Josefa Řiháka do Kolína přibližuje třetí reportáž. V úterý 18. února hejtman zavítal do Střední průmyslové školy strojírenské a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky. Po přivítání s ředitelem školy Jaromírem Kratochvílem besedoval se studenty a učiteli. Poté se setkal se starosty obcí z Kolínska. Hejtman navštívil také Centrum Rožmitál v Rožmitálu pod Třemšínem, které poskytuje sociální služby.

Osmí díl magazínu uzavírá reportáž o slavnostním vyhlášení vítězů krasobruslařské soutěže mládeže a juniorů Righoffer Cup 2014, které proběhlo 14. února za účasti hejtmana Josefa Řiháka. Prestižní klání mladých krasobruslařů uspořádali v hale HC Kobra Praha v Braníku členové Scating Clubu TJ Slavoj Velké Popovice. Středočeský kraj věnoval organizátorům medaile a ceny pro vítěze.

 

Kraj spustil internetové vysílání Magazínu Středočeského kraje začátkem listopadu 2013 – a to na internetovém serveru: youtube.com či na Facebooku. Vysílá se také v čekárnách všech pěti krajských nemocnic a v některých regionálních televizích.

Středočeský magazín můžete sledovat zde: http://www.youtube.com/watch?v=RLJjKOLZ7_s&feature=youtu.be