KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

O titul Vesnice Středočeského kraje roku 2014 soutěží 36 obcí

12/05/14

  7.5.2014 Celkem 36 obcí Středočeského kraje se přihlásilo do jubilejního dvacátého ročníku soutěže Vesnice roku. „Hodnocení krajského kola soutěže proběhne od 20. května do 12. června 2014 krajskou hodnotitelskou komisí, která navštíví všechny přihlášené obce,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák. Obce budou hodnoceny v následujících kategoriích: koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o […]

 

7.5.2014

Celkem 36 obcí Středočeského kraje se přihlásilo do jubilejního dvacátého ročníku soutěže Vesnice roku. „Hodnocení krajského kola soutěže proběhne od 20. května do 12. června 2014 krajskou hodnotitelskou komisí, která navštíví všechny přihlášené obce,“ uvedl středočeský hejtman Josef Řihák.

Obce budou hodnoceny v následujících kategoriích: koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice, občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci, péče o krajinu, připravované záměry a informační technologie.

 

Obec, která získá titul Vesnice Středočeského kraje roku 2014, postoupí do celostátního kola. Hodnocení tohoto kola proběhne od 31. srpna do 6. září 2014. Vítěze oznámí ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová 20. září 2014 v Luhačovicích v rámci Mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů "Písní a tancem".

 

„Tato soutěž má každoročně povzbudit starosty, místostarosty a občany žijící a zajímající se o dění na venkově k jejich další aktivní účasti na rozvoji svých obcí,“ řekl Josef Řihák.

 

Soutěž se poprvé uskutečnila v roce 1995. Jejím vyhlašovatelem je Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Ministerstvo zemědělství ČR, Spolek pro obnovu venkova ČR a Svaz měst a obcí ČR. Mezi spoluvyhlašovatele soutěže patří Kancelář prezidenta republiky, Ministerstvo kultury ČR, Ministerstvo životního prostředí ČR, Svaz knihovníků a informačních pracovníků, Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu, Folklorní sdružení ČR, Sdružení místních samospráv ČR a jednotlivé kraje.

 

Přihlášené obce Středočeského kraje:

 

Název obce

Okres

Hulice

Benešov

Kamberk

Benešov

Maršovice

Benešov

Miřetice

Benešov

Ostrov

Benešov

Petroupim

Benešov

Pravonín

Benešov

Rataje

Benešov

Soutice

Benešov

Teplýšovice

Benešov

Lhotka

Beroun

Srbsko

Beroun

Svatý Jan pod Skalou

Beroun

Družec

Kladno

Dřínov

Kladno

Lány

Kladno

Lhota

Kladno

Vraný

Kladno

Kouřim

Kolín

Lošany

Kolín

Kácov

Kutná Hora

Cítov

Mělník

Ledčice

Mělník

Malý Újezd

Mělník

Tišice

Mělník

Nemyslovice

Mladá Boleslav

Kněžice

Nymburk

Měšice

Praha-východ

Davle

Praha-západ

Lety

Praha-západ

Psáry

Praha-západ

Dolní Hbity

Příbram

Petrovice

Příbram

Vysoký Chlumec

Příbram

Kolešov

Rakovník

Senomaty

Rakovník

Zdroj: Středočeský kraj

Zařazeno v Aktuálně, Novinky