KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Titul Ekoškola letos získalo pět škol ve Středočeském kraji

26/06/14

  24.6.2014 Pět středočeských škol získalo titul Ekoškola.   Pět středočeských škol získalo titul Ekoškola – Základní škola Jakuba Jana Ryby v Rožmitále pod Třemšínem, Základní škola Kladno, základní školy v obcích Odolená Voda a Vrané nad Vltavou a Základní škola Žitomířská Český Brod.   Mezinárodně uznávaný titul Ekoškola se uděluje na dva roky školám, které […]

 

24.6.2014

Pět středočeských škol získalo titul Ekoškola.
Pět středočeských škol získalo titul Ekoškola.

 

Pět středočeských škol získalo titul Ekoškola – Základní škola Jakuba Jana Ryby v Rožmitále pod Třemšínem, Základní škola Kladno, základní školy v obcích Odolená Voda a Vrané nad Vltavou a Základní škola Žitomířská Český Brod.

 

Mezinárodně uznávaný titul Ekoškola se uděluje na dva roky školám, které prokáží zlepšení v environmentální oblasti a splní náročná kritéria. Opravňuje je používat jméno, logo a vlajku Ekoškola. Kromě samotného ocenění obdrželi žáci středočeských škol i drobné dárky od Krajského úřadu Středočeského kraje.

„V letošním roce bylo ze Středočeského kraje úspěšných pět škol, znamená to pro ně velký úspěch a zaslouží si poděkování za práci, kterou svědomitě odvádí,“ uvedl Marek Semerád, náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí a zemědělství.

Ekoškola je mezinárodní vzdělávací program, jehož hlavním cílem je, aby žáci snižovali ekologický dopad školy a svého jednání na životní prostředí a zlepšili prostředí ve škole a v jejím okolí. Titul je udělován školám po celém světě a získávají ho ty, ve kterých žáci ve spolupráci s učiteli a zaměstnanci hledají způsoby, jak udělat provoz své školy ekologičtější a pečují o zeleň a životní prostředí nejen v okolí školy.

„Z pozice náměstka pro oblast životní prostředí a učitele velice oceňuji, že program Ekoškola je zaměřen na kvalitní environmentální vzdělávání na školách a děti se v rámci programu učí o mnohých ekologických tématech, které by jen těžko v běžné výuce pochytily. Školy i ekologická centra se snažíme v jejich ekologickém přístupu dlouhodobě motivovat tím, že jim poskytujeme finanční podporu jejich projektů. V letošním roce jsme na ekologickou výchovu vyčlenili 10 milionů korun,“ upřesnil Marek Semerád.

Zdroj: Středočeský kraj