KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

V Pečkách se předávaly certifikáty regionálním produktům

15/06/14

  12.6.2014 Během festivalu se prodávaly regionální výrobky.   V Pečkách se o víkendu v rámci tradiční dětské poutě „Jede, jede mašinka“ uskutečnil Festival řemesel, jehož součástí bylo i předávání certifikátů novým držitelům značky „Polabí – regionální produkt“.   Oceněným předal certifikáty středočeský radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek. “Je třeba poděkovat MAS Podlipansko, že […]

 

12.6.2014

Během festivalu se prodávaly regionální výrobky.
Během festivalu se prodávaly regionální výrobky.

 

V Pečkách se o víkendu v rámci tradiční dětské poutě „Jede, jede mašinka“ uskutečnil Festival řemesel, jehož součástí bylo i předávání certifikátů novým držitelům značky „Polabí – regionální produkt“.

 

Oceněným předal certifikáty středočeský radní pro kulturu a památkovou péči Zdeněk Štefek. “Je třeba poděkovat MAS Podlipansko, že oceňuje kvalitní, tradiční regionální produkty, trvale se stará o kontrolu jejich kvality, jejich propagaci a částečně i o distribuci, čímž zvyšuje jejich dostupnost,“ uvedl radní Zdeněk Štefek.

Značka „POLABÍ regionální produkt“ byla předána Výtvarné dílně Labyrint, s.r.o., za keramické plastiky, Pavlu Brodeckému za dřevěné šperky Paganfolk, Lence Chudomelové za Novozámecký dekorativní perník, společnosti Amala, s.r.o., za AMALA přírodní oleje, Vladimíru Pavlíčkovi za hračky a didaktické pomůcky, společnosti BIRENTAL CZ, s.r.o., za zelné saláty a mošty, Jatkám Sojka, s.r.o., za Kouřimskou uzeninu, Marcele Honsové za vinuté perly a Petře Kubátové za luxusní čelenky Rozalia.

Do tradiční akce „Jede, jede mašinka“ v Pečkách je zapojena většina spolků města a festival řemesel bývá využíván právě i k prodeji regionálních produktů a předávání jejich certifikace.

Nositelů značky "POLABÍ regionální produkt" je celkem 62, přehled je k dispozici na http://www.regionalni-znacky.cz/polabi/. Značka je garancí vazby na region, tradicí výroby, podílu ruční a duševní práce, místního původu, jedinečnosti a originality.

Další kolo certifikace bude na podzim roku 2014.

 

Zdroj: Středočeský kraj