KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Středočeský kraj vyčlení na žákovské jízdné 40 milionů korun

02/10/14

Středočeský kraj bude i nadále pomáhat rodinám s dětmi, které dojíždějí do škol. Pokračování programu Stipendium Středočeského kraje na dojíždění do školy odsouhlasila Rada kraje na svém zasedání dne 29. září 2014. „Podmínky, za kterých mohou žadatelé získat od kraje finanční příspěvek na tzv. žákovské jízdné, se od minulého roku prakticky nemění. Do rozpočtu na příští […]

Středočeský kraj bude i nadále pomáhat rodinám s dětmi, které dojíždějí do škol. Pokračování programu Stipendium Středočeského kraje na dojíždění do školy odsouhlasila Rada kraje na svém zasedání dne 29. září 2014. „Podmínky, za kterých mohou žadatelé získat od kraje finanční příspěvek na tzv. žákovské jízdné, se od minulého roku prakticky nemění. Do rozpočtu na příští rok počítáme se 40 miliony Kč na tyto příspěvky. Díky obrovskému zájmu ze strany veřejnosti, si uvědomuje, jak je tato podpora důležitá – a to nejen pro sociálně slabé rodiny. Jsem rád, že jim můžeme pomoci a dodržet náš předvolební slib,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera.

Středočeský kraj realizuje projekt Stipendium Středočeského kraje na dopravu do školy od školního roku 2009/2010. Středočeským žákům, učňům a studentům jsou krajem hrazeny náklady spojené s dojížděním do školy. Aby bylo žadateli vyplaceno stipendium, musí doložit požadované formuláře a splnit stanovené podmínky Radou kraje. Po vypočtení výše stipendia a schválení v Radě kraje, je následně provedena výplata žadateli.

Tak jak tomu bylo i v minulosti, je potřeba pro školní rok 2014/2015 stanovit podmínky a parametry projektu. Krajští odborníci vycházejí ze zkušeností z minulých let, provozního dopadu na úřad, podnětů a dotazů veřejnosti. I letos kraj ponechá stejné podmínky projektu jako ve školním roce 2013/2014 a změní pouze termíny podání formulářů za jednotlivá pololetí školního roku 2014/2015. Žádost na první pololetí bude muset podat žadatel do 27. února 2015 a žádost na druhé pololetí do 17. července 2015.

Ostatní podmínky projektu včetně stanovování výše stipendia zůstávají bez změny. Formulář s žádostí do projektu Stipendium Středočeského kraje na dojíždění do školy pro školní rok 2014/2015 naleznou zájemci na stránkách www.kr-stredocesky.cz.

Zdroj: Středočeský kraj