KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Kraj dostane od ministerstva více peněz pro dobrovolné hasiče

10/11/14

<!– 10.11.14 16:05 –>   Na základě žádosti Středočeského kraje navýšilo Ministerstvo vnitra ČR účelovou dotaci na výdaje jednotek dobrovolných hasičů o 980 000 korun. „Celkově tak ministerstvo poskytlo do rozpočtu kraje na tento rok pro dobrovolné hasiče ve středočeských obcích 6,035 milionu korun,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera. Navýšení dotace projednala v pondělí 10. listopadu 2014 Rada […]

<!–
–>

 

Na základě žádosti Středočeského kraje navýšilo Ministerstvo vnitra ČR účelovou dotaci na výdaje jednotek dobrovolných hasičů o 980 000 korun. „Celkově tak ministerstvo poskytlo do rozpočtu kraje na tento rok pro dobrovolné hasiče ve středočeských obcích 6,035 milionu korun,“ uvedl středočeský hejtman Miloš Petera. Navýšení dotace projednala v pondělí 10. listopadu 2014 Rada kraje.

Jak již na jaře schválilo Zastupitelstvo Středočeského kraje, budou peníze na základě rozpisu krajského záchranného sboru rozděleny obcím. Dobrovolní hasiči potřebují peníze na úhradu nejen provozních nákladů na výjezdy k požárům, ale například i na povinná odborná školení.

Kraj se při rozdělování dotace řídí závazným materiálem “Podmínky pro poskytování a použití účelové neinvestiční dotace z rozpočtu HZS ČR do rozpočtu krajů a hl. m. Prahy na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí na rok 2014.   

Zdroj: Středočeský kraj