KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

MZe podpoří nové chovatele ryb, těm stávajícím umožní další rozvoj. V OP Rybářství je pro ně připraveno 115 milionů korun

02/05/16

  2.5.2016 Tisková zpráva – Ministerstvo zemědělství dnes zahájilo třetí a čtvrtou výzvu OP Rybářství 2014-2020. Ode dneška mohou rybáři žádat o dotace například na rozjezd svého podnikání a na rozšíření své činnosti.   „Podpory pro nové chovatele budeme přidělovat například na výstavbu nebo rekonstrukci rybích líhní, nádrží pro ryby nebo na zařízení na balení […]

 

2.5.2016

Tisková zpráva – Ministerstvo zemědělství dnes zahájilo třetí a čtvrtou výzvu OP Rybářství 2014-2020. Ode dneška mohou rybáři žádat o dotace například na rozjezd svého podnikání a na rozšíření své činnosti.

 

„Podpory pro nové chovatele budeme přidělovat například na výstavbu nebo rekonstrukci rybích líhní, nádrží pro ryby nebo na zařízení na balení ryb. Žadatelé mohou získat také příspěvek na odbahnění a výstavbu menších rybníků. Část peněz dostanou i na rozvoj doplňkových aktivit,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Přibližně 40 milionů korun z dotací pomůže začínajícím chovatelům postavit nebo zrekonstruovat výrobní zařízení sloužící například ke krmení ryb nebo nádrže a bazény pro ryby. Peníze jsou připraveny i na vybudování nebo modernizaci rybníků o velikosti do dvou hektarů. Rybáři si za ně mohou také postavit hráze a loviště.

Další opatření je určeno pro menší a střední podniky, které vyprodukují víc než 3 tuny ryb za rok. Zhruba 30 milionů korun jim pomůže postavit a zmodernizovat rybí restaurace, ubytování a provozovny pro lov ryb, nebo nakoupit vybavení a zařízení. Rybáři také můžou v rámci tohoto opatření uspořádat odborné semináře a konference.

Žádosti na dotace z těchto dvou opatření najdou zájemci na Portálu farmáře. Příjem skončí 17. května 2016.

Propagační kampaně Ministerstva zemědělství budou v příštích sedmi letech upozorňovat na výhody zdravého stravování a prezentovat sladkovodní akvakulturu na veletrzích a výstavách. Tato výzva bude uzavřena koncem roku 2023.

Úplné znění Pravidel je k dispozici v elektronické podobě na internetové adrese Ministerstva zemědělství www.eagri.cz:

http://eagri.cz/public/web/mze/dotace/operacni-program-rybarstvi-na-obdobi-1/priority-unie/priorita-unie-2/.

Tiskové oddělení Ministerstva zemědělství

Zařazeno v Aktuálně, Novinky a akce