KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

MZe se stará o budoucí zemědělce. Na jejich vzdělání přispěje ročně 50miliony korun

08/06/16

  8.6.2016 Tisková zpráva – Vláda dnes schválila nový národní dotační program na podporu Center odborné přípravy (COP), který jí předložil ministr zemědělství Marian Jurečka. Cílem programu je zkvalitnit teoretickou i praktickou přípravu v rezortních oborech vzdělávání.   „Za peníze z programu si rezortně zaměřené střední a vyšší odborné školy budou moci pořídit moderní pomůcky, nejnovější […]

 

8.6.2016

Tisková zpráva – Vláda dnes schválila nový národní dotační program na podporu Center odborné přípravy (COP), který jí předložil ministr zemědělství Marian Jurečka. Cílem programu je zkvalitnit teoretickou i praktickou přípravu v rezortních oborech vzdělávání.

 

„Za peníze z programu si rezortně zaměřené střední a vyšší odborné školy budou moci pořídit moderní pomůcky, nejnovější technologie a mechanizační prostředky, které jsou nezbytné pro výuku budoucích pracovníků v zemědělství, potravinářství, lesnictví, zahradnictví, rybářství, veterinářství i vinařství. Zemědělec, který chce obstát v dnešní době, musí mít moderní vzdělání,“ řekl ministr zemědělství Marian Jurečka.

Podporu budou moci školy využít na výuku na strojích a zařízeních pro pěstování zemědělských plodin a chov hospodářských zvířat, výukovou techniku do lesů nebo nástroje pro těžbu a zpracování dřeva. Dotace je určená například na další vzdělávání v rámci celoživotního učení, které není hospodářskou činností, rekvalifikace, odborné kurzy a spolupráci se zahraničními partnery.

Prioritou Ministerstva zemědělství je zajistit budoucnost agrárního sektoru a posílit jeho postavení na evropském i světovém trhu. Proto je nezbytné postarat se o dostatek kvalifikovaných pracovníků, kteří budou schopni pracovat s moderními technologiemi, snižovat tak výrobní náklady a naopak zvyšovat kvalitu produktů.

 

Markéta Ježková
tisková mluvčí Ministerstva zemědělství