KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

Den za obnovu lesa dne 19.10.2019

24/10/19

31 tisíc dobrovolníků po celé České republice pomáhali s obnovou lesů poničených kůrovcem a seznamovali se s budoucí podobou českých lesů. Celorepublikovou akci pořádal Státní podnik Lesy ČR ve všech regionech Česka. Účastníci během soboty vysadili stovky tisíc stromků. Ve Středočeském kraji se Den za obnovu akci konal v okolí Komorního Hrádku na Benešovsku. Účast […]

31 tisíc dobrovolníků po celé České republice pomáhali s obnovou lesů poničených kůrovcem a seznamovali se s budoucí podobou českých lesů. Celorepublikovou akci pořádal Státní podnik Lesy ČR ve všech regionech Česka. Účastníci během soboty vysadili stovky tisíc stromků.
Ve Středočeském kraji se Den za obnovu akci konal v okolí Komorního Hrádku na Benešovsku. Účast zde byla opravdu veliká, dorazilo téměř 5000 lidí, kteří vysadili 50.000 ks stromků.
Akce se účastnil ministr zemědělství Miroslav Toman a ministr životního prostředí Richard Brabec a další osobnosti.
Celý den byla k dispozici ochutnávka z vítězných potravin v soutěži Středočeská Regionální potravina. Účastníci si mohli i většinu oceněných výrobků zakoupit.
Gabriela Jeníčková
KIS Středočeského kraje

Zařazeno v Aktuálně