KIS Středočeského kraje
Projekt Krajského informačního střediska pro rozvoj zemědělství a venkova Středočeského kraje vznikl za podpory Ministerstva zemědělství

KLASA – novinky

01/07/08
SZIF

Zprávy ze www.szif.cz

KLASA boří mýty o potravinách novým TV seriálem
Národní značka kvalitních potravin KLASA připravila pro spotřebitele unikátní projekt. Pomocí krátkých televizních spotů chce upozornit na nejčastější mýty a omyly, které se týkají potravin. Seriálem provází dvojice kontrolorů, která uvádí mýty na pravou míru. Národní značka kvality KLASA tak plní jedno ze svých hlavních poslání a pomáhá spotřebitelům orientovat se v široké nabídce potravin. Jako naučný seriál lze označit sérii spotů, které od 18. června 2008 začala vysílat Česká televize a jehož ústředním mottem je slogan: „Víte, co jíte?“. Za jeho zrodem stojí národní značka KLASA, jejímž logem jsou označeny potraviny s prověřenou kvalitou. V prvních třech dílech se diváci dozví, že špenát zdaleka neobsahuje tolik železa, kolik se domnívali, že light výrobky jim rozhodně nezaručí štíhlou postavu, a že některé uzeniny neobsahují maso.
Novým TV seriálem provází sympatičtí kontroloři v podání Lenky Vychodilové a Marka Daniela, překvapenou spotřebitelku hraje Perla Kotmelová. Dvojice kontrolorů se stává průvodcem spotřebitele, a chce mu pomoci se snáze orientovat v tom, jak poznat kvalitní potravinářský výrobek od nekvalitního. K filosofii značky KLASA patří dvojí kontrola kvality takto označených potravin, prověřovaná orgány Státní zemědělské a potravinářské inspekce a Státní veterinární správy. Režie nového TV seriálu se ujal Jiří Hanych, který se podílel i na vzniku předchozích TV spotů KLASA. Do konce roku je naplánováno natočení dalších 5 dílů. Diváci uvidí TV seriál v různých vysílacích časech před pořady Pod pokličkou, Kluci v akci, Sama doma, Večerníček, Zahrada je hra, Chalupa je hra apod.
Vladimír Voráček, tiskový mluvčí SZIF

Návštěvníky vybraných hypermarketů Tesco čeká v červnu příjemné překvapení v podobě soutěží se značkou KLASA. V hypermarketech se budou konat prezentace národní značky kvality potravin, spotřebitelé se seznámí ze způsobem kontroly kvality a za nákup výrobků se značkou KLASA dostanou dárek.

Zařazeno v Bezpečnost potravin